Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2021 19:20
Čas čtení 0:51
Kamila Šebestová

Vědci z WHO našli nejpravděpodobnější příčinu vzniku koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Virus způsobující onemocnění covid-19 pravděpodobně pochází z netopýrů, na člověka se ale mohl přenést přes další živočichy.

Mezinárodní tým vědců WHO zkoumal čtyři hypotézy o původu koronaviru. Na první příčce v stupnici pravděpodobnosti umístil teorii o přenosu viru na člověka prostřednictvím dalšího živočicha. 

Podle CNN Prima News označují vědci z WHO za vysoce nepravděpodobný scénář, že by virus unikl z laboratoře. Jako jednu z možností rovněž uvádějí přenesení koronaviru do Číny s dodávkou mražených potravin. 

K nejpravděpodobnější verzi o přenosu koronaviru živočichy dodávají, že jeho nález byl potvrzen zejména u netopýrů. Velmi podobné viry byly však objeveny i u luskounů, norků a koček. I tato zvířata mohou být podle WHO přenašeči koronaviru.

Doporučeno
V Náchodě se začátkem roku šíření koronaviru vymklo kontrole. Situace byla děsivá, souhlasí starosta Jan Birke (Rozhovor) V Náchodě se začátkem roku šíření koronaviru vymklo kontrole. Situace byla děsivá, souhlasí starosta Jan Birke (Rozhovor) 29. března 2021 16:02
Domů
Sdílet
Diskuse