Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2021 8:30
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Denní nárůst nakažených: V Česku přibylo 3 809 případů, počet hospitalizovaných pacientů dále klesá

Denní nárůst nakažených: V Česku přibylo 3 809 případů, počet hospitalizovaných pacientů dále klesá
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pandemie v Česku postupně ustupuje.

Na Velký pátek bylo v Česku potvrzeno 3 809 nově nakažených. Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví na svých stránkách. Denní nárůst byl za včerejší den o téměř 3 900 případů nižší, než tomu bylo minulý pátek. Jedná se ovšem o porovnání všedního dne se státním svátkem. Kolik testů bylo v pátek provedeno, zatím není známo.

Za včerejší den je dále evidováno 51 úmrtí. Toto číslo však zřejmě s další aktualizací dat ještě o několik desítek naroste. Celkově u nás v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo již 26 765 osob.

Doporučeno
Babiš selhal a připravil Česko o 70 tisíc dávek vakcíny. Nyní přemýšlí o Sputniku Babiš selhal a připravil Česko o 70 tisíc dávek vakcíny. Nyní přemýšlí o Sputniku 2. dubna 2021 15:30

Podle ranních údajů se v nemocnicích nachází 6 530 pacientů s koronavirem, jejich počet tak poslední dny postupně klesá. Ve vážném stavu je aktuálně více než 1 400 osob. Kleslo také reprodukční číslo R, a to na hodnotu 0,78. Tento údaj značí, kolik osob může jeden nakažený dále nakazit.

Ministerstvo zdravotnictví dále uvádí, že dosud bylo v Česku vykázáno celkově 1 782 913 očkování, z toho 556 832 osob obdrželo dvě dávky vakcíny.

Po Velikonocích by měla být spuštěna registrace k očkování pro osoby na 65 let. Důležité informace jsme shrnuli v tomto článku.

Vinou iniciativy premiéra Andreje Babiše (ANO) se však Česká republika připravila zhruba o 70 000 dávek vakcíny. Na konci června tak budeme evropskou zemí s nejnižším procentem naočkovaných obyvatel. 

Domů
Sdílet
Diskuse