Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2021 18:25
Čas čtení 2:22
Vojtěch Vanda

Registrace covid 65+: Jak se registrovat na očkování a kdy to bude možné

Registrace covid 65+: Jak se registrovat na očkování a kdy to bude možné
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann
NEWS
Uložit Uložené

Podle ministra Blatného (ANO) začne očkování fáze IB již v dubnu.

V České republice se již nějakou dobu očkuje. Bylo by úžasné, kdyby se mohlo říct, že je v plném proudu, spíše se ale jedná o krátké, nýbrž jasné krůčky dopředu. Podle indicií, které vláda oznámila, to vypadá, že by se brzy mohla spustit registrace pacientů k očkování proti koronaviru, kteří jsou starší 65 let. Kdy k tomu dojde?

Doporučeno
Registrace k očkování pro osoby nad 65 let začne po Velikonocích, oznámil Blatný. Má dojít i k otevření okresů Registrace k očkování pro osoby nad 65 let začne po Velikonocích, oznámil Blatný. Má dojít i k otevření okresů 26. března 2021 8:51

Jak jsme tě již informovali, ministr Jan Blatný (ANO) počítá s tím, že by se očkování pro pacienty starší 65 let mohlo spustit po Velikonocích„Ke konci týdne po Velikonocích plánujeme spuštění další věkové skupiny k registraci, tedy 65+,“ uvedl podle webu Novinky.cz.

Znamená to tedy, že už příští týden, tedy prakticky měsíc od spuštění IB, by přišli na řadu i lidé pod 70 let. Mezitím začalo i očkování chronických pacientů, kterých se už minulý týden přihlásilo více než 40 tisíc.

Ve stejnou dobu, jako se uvažuje o očkování šedesátníků, se uvažuje o očkování tzv. superkritické infrastruktury, což jsou lidé, kteří vykonávají důležitá povolání pro zachování základních funkcí státu. Zde patří například i policisté nebo hasiči. Těchto 9000 osob by mělo být očkováno další týden hned od pondělí.

Jak se zaregistrovat a zarezervovat

Registrace do centrálního registračního systému je poměrně složitá. Jakmile máš jasno, že patříš do skupiny, která se může očkovat, navštiv registrace.mzcr.cz

Domů
Sdílet
Diskuse