Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2021 v 8:51
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

Registrace k očkování pro osoby nad 65 let začne po Velikonocích, oznámil Blatný. Má dojít i k otevření okresů

Registrace k očkování pro osoby nad 65 let začne po Velikonocích, oznámil Blatný. Má dojít i k otevření okresů
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Do konce dubna mají být první dávkou vakcíny naočkovány 2 miliony lidí.

Registrace k očkování proti koronaviru se pro osoby starší 65 let spustí po Velikonocích. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Začátkem příštího týdne pak má vláda jednat o očkování tzv. superkritické infrastruktury, kam patří například někteří policisté.

Blatný na brífinku také uvedl, že přes registrační systém se přihlásilo již 40 tisíc chronických pacientů. Ti mohou vakcínu proti onemocnění covid-19 od svých praktických lékařů.

Doporučeno
Vláda udělila výjimky pohybu pro některé okresy. V této mapě zjistíš, které to jsou Vláda udělila výjimky pohybu pro některé okresy. V této mapě zjistíš, které to jsou 25. března 2021 v 18:54

V Česku podle dat ministerstva zdravotnictví už obdrželo první dávku vakcíny více než milion obyvatel, do konce dubna by to už měly být dva miliony. Celkově u nás bylo dosud vykázáno 1 504 419 očkování, přičemž 418 298 osob obdrželo dvě dávky vakcíny.

Po Velikonocích by podle Blatného také mohlo dojít k otevření okresů, mezi kterými bylo v posledních týdnech zakázáno cestovat.

Na tiskové konferenci vystoupila také nová hlavní hygienička Pavla Svrčinová, která oznámila, že děti po návratu do škol mají dvakrát týdně podstoupit antigenní testování. Svrčinová předpokládá, že ti nejmenší zpátky do lavic zasednou nejpozději do konce dubna. Přesný termín bude ale záležet na epidemiologické situaci.

Pozitivní zprávou však je, že pandemie začíná v Česku poslední dny zpomalovat. Například za včerejší den bylo hygienickými stanicemi odhaleno 7 853 nově nakažených, což je o několik tisíc méně, než tomu bylo před týdnem.

Domů
Sdílet
Diskuse