Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2021 12:04
Čas čtení 1:11
Tereza Šnajdrová

Koalice SPOLU chce rozpustit Poslaneckou sněmovnu

Koalice SPOLU chce rozpustit Poslaneckou sněmovnu
Zdroj: TOP 09/Kateřina Hadrabová
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Nejdříve ale musí vyvolat hlasování o nedůvěře vlády.

Trojkoalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) dnes oznámila, že chce v Poslanecké sněmovně nasbírat hlasy pro mimořádnou schůzi, na níž by se hlasovalo o vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše (ANO). Pokud se tak povede a mezi politiky bude panovat shoda, koalice by chtěla hlasovat i o rozpuštění Poslanecké sněmovny, informovala koalice na tiskové konferenci.

Doporučeno
Senátoři zvažují žalobu na Zemana kvůli velezradě Senátoři zvažují žalobu na Zemana kvůli velezradě 27. dubna 2021 10:45

Moc vlády vychází z většiny v Poslanecké sněmovně. Pokud vláda většinu nemá, nemá vládnout. A pokud existuje informace o tom, že vláda nedisponuje přirozenou většinou, je potřeba zjistit, jestli důvěru má. Začneme proto sbírat podpisy pro svolání mimořádné schůze, na které bychom vládě vyslovovali nedůvěru,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Domů
Sdílet
Diskuse