Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR správa společnosti Prehozynapostel.cz
5. května 2021 9:31
Čas čtení 2:28
Sponzorovaný obsah

Jak zútulnit ložnici? K pocitu pohodlí ti pomůže přehoz přes postel i závěsy

KULTURA
Uložit Uložené

Pokud jste se rozhodli, že svůj domov o něco více zvelebíte, pak určitě začněte v ložnici.

Kvalitní spánek a pocit pohodlí v ložnici je velmi důležitý pro váš aktivní den i celkové zdraví a životní styl. Pokud se chcete dobře vyspat a cítit se ve své ložnici dobře, myslete na kvalitní povlečení, přehozy přes postel i drobné dekorativní prvky. Zabydlená ložnice se vám odvděčí pocitem pohody a relaxace.

Pohodová atmosféra domu začíná v ložnici

Pokud jste se rozhodli, že svůj domov o něco více zvelebíte, pak určitě začněte v ložnici, kde pocit pohody nejvíce využijete. Není totiž nic důležitějšího než kvalitní spánek, při kterém se cítíte dobře a v největším klidu. Pro takový pocit při odpočívání je nutné udělat ve vaší ložnici pár úprav.

Dominantní barva ložnice

Pustili jste se do renovace ložnice? Pak určitě přemýšlíte i nad dominantní barvou, která vám má přinést pocit pohody a klidu. Nejoblíbenějšími barvami letošního roku pro domácí textilie je zelená a béžová barva. Tyto zemité barvy můžete použít na přehozy na postel, jako výmalbu na zeď nebo při výběru dekorací.

Přehoz na postel by měl ladit se zbytkem

Myslete na to, že barva povlečení a přehozu na postel bude hlavní barvou celé ložnice. Jedná se totiž o největší barevnou plochu, která tak dominuje místnosti a jen těžko ji přebijete barvou květináče. Pokud milujete elegantní styl, jistě si zamilujete například francouzský přehoz na postel, který dodá celé ložnici luxusní nádech a zajímavý design.

Postel
Zdroj: Photographee.eu / Shutterstock.com

Jestliže se budete držet spíš přírodních prvků, určitě si zamilujete hnědou nebo zelenou barvu přehozu. Moderní jsou například zelené přehozy na postel s motivem palmových listů, takový styl dodá vaší místnosti na zajímavosti a dobře se vám bude ladit se zbytkem dekorací.

Při dekorování myslete na maličkosti

Právě detaily dělají vaši ložnici zajímavou, krásnou a útulnou. Mezi klasické dekorace ložnice patří vázy, sošky nebo pokojové rostliny. Abyste dodali této místnosti pocit útulna, zkuste zvolit například kapradí nebo aloe vera. Tyto zelené rostliny jsou minimalistické a dobře pomůžou k pocitu relaxace. Navíc vám pomohou i čistit vzduch v místnosti, a tak se vám bude dobře spát.

Pokud chcete oázu klidu vyzdobit zajímavějšími prvky, můžete dominantní přehoz na postel obohatit extravagantními povlaky na polštáře nebo zajímavou stolní lampou v rohu místnosti. Krásně vypadá i zrcadlo s rámem ledabyle opřené o zeď spolu s větší květinou ve vysokém květináči nebo vysokou uschlou trávou.

Dostatek tmy je při spánku důležitý

Necháváte svítit lampičku při usínání? Nebo se ještě dlouho v noci díváte do svítícího displeje telefonu? Úplná tma je pro zdravý spánek velmi důležitá. Pokuste se proto alespoň tři hodiny před usnutím zapomenout na obrazovku televize či displej mobilu a šetřete své oči tlumeným světlem. Ještě před usnutím vyvětrejte v ložnici a pusťte do ní čerstvý vzduch. Potom už můžete zatáhnout závěsy a záclony a uložit se ke spánku.

Právě záclony a závěsy jsou důležitou součástí každé ložnice, tyto domácí textilie totiž dokážou dodat velký pocit útulna. Důležitost věnujte výběru zvlášť ve chvíli, kdy už máte nakoupené přehozy na postel i dekorace, k těmto prvkům by měl závěs dobře ladit alespoň svou barevností.

Postel
Zdroj: Photographee.eu / Shutterstock.com

Při výběru záclon a závěsů buďte důslední

Věnujte se při výběru záclon jejich materiálu i vzoru. Příliš hrubý vzor může rozladit celkovou klidnou atmosféru vaší ložnice, naopak elegantní či jemné vzory záclon jsou vhodným prvkem pro sladění celé místnosti.

U závěsů můžete trochu povolit uzdu své fantazii a vybrat barevnější motiv nebo veselejší barvu, která ladí s postelí i dekoracemi na prádelníku. Díky těmto detailům se z vaší ložnice stane skutečná oáza pro klid a kvalitní spánek.

Pro kvalitní spánek je důležitý také správný výběr postele

Aby byla vaše ložnice kompletní, myslete také na dobrý výběr postele, která bude mít nejen správný rozměr, ale také například praktické úložné prostory nebo kvalitní materiál. Důležitost kvalitní matrace a postele je pro kvalitní spánek tím nejdůležitějším aspektem.

Mějte zase kvalitní spánek.

Domů
Sdílet
Diskuse