Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2021 13:04
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Median: Hnutí ANO padá ke 20 %. Piráti a STAN stále míří za vítězstvím ve volbách

Median: Hnutí ANO padá ke 20 %. Piráti a STAN stále míří za vítězstvím ve volbách
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Agentura Median zveřejnila sněmovní volební model za duben. Piráti se STAN jsou stále ve vedení, jejich preference nicméně stagnují. Zato preference hnutí ANO klesají.

Agentura Median zveřejnila sněmovní volební model za duben 2021. V něm uvádí, že by voliči postavili na první místo koalici Pirátů a Starostů. Jejich preference se nicméně od posledního modelu neposunuly. Zato preference hnutí ANO Andreje Babiše pokračují v sestupném trendu.

Doporučeno
Politolog: Předvolební kampaň ANO může být hodně tvrdá, drsná a negativní. Voliče se zřejmě pokusí uplácet Politolog: Předvolební kampaň ANO může být hodně tvrdá, drsná a negativní. Voliče se zřejmě pokusí uplácet 24. března 2021 17:35

Podle Medianu, který provedl průzkum na 1007 respondentech starších 18 let mezi 1. dubnem a 4. květnem letošního roku, klesly preference hnutí ANO z březnových 24, 5 % na 21 %. Logicky tak nemohlo dohnat vedoucí koalici Pirátů a STAN, jejíž procenta stagnují. Stále se ale mohou spolehnout hlavně na voliče s vysokoškolským vzděláním nebo maturitou. Stejná situace s procenty je také u preferencí koalice SPOLU.

Domů
Sdílet
Diskuse