Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2021 14:46
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Jmenování generálů 2021: Česká armáda má novou generálku, ředitel BIS se opět nedočkal

Jmenování generálů 2021: Česká armáda má novou generálku, ředitel BIS se opět nedočkal
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Při příležitosti oslav konce druhé světové války prezident jmenoval nové generály.

Prezident Miloš Zeman v sobotu na Hradě jmenoval nové generály. Těmi se na základě návrhu kabinetu nově stali mimo ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Marek Šimandl, ředitel Ochranné služby Policie ČR Jiří Komorous nebo náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru Daniel Miklós.

Česká armáda se také dočkala nové generálky, kterou se stala rektorka Univerzity obrany Zuzana Kročová. 

Vláda prezidentovi stejně jako už pětkrát v minulých letech navrhla také jmenování ředitele Bezpečnostní informační služby Michala Koudelku, ten se ale dle očekávání generálem nestal ani tentokrát.  

Doporučeno
Kdo má největší šanci stát se novým českým prezidentem? Fortuna sází na Andreje Babiše Kdo má největší šanci stát se novým českým prezidentem? Fortuna sází na Andreje Babiše 6. května 2021 15:29

Jmenování nových generálů se už tradičně pořádalo při příležitosti svátku 8. května, kdy si připomínáme konec druhé světové války a vznik Československa. 

Minulý rok prezident jmenoval nové generály kvůli pandemii koronaviru až v říjnu. Ceremoniál se tehdy ale neuskutečnil, a tak dekrety již jmenovaným generálům předal prezident právě dnes. Mezi těmi je například policejní prezident Jan Švejdar nebo Jan Beroun, ředitel Vojenského zpravodajství. Celý seznam zveřejnil Hrad v tiskové zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse