Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2021 14:21
Čas čtení 0:27
Tereza Šnajdrová

Vladimir Putin se oficiálně stal jedním z kandidátů na Nobelovu cenu za mír

Vladimir Putin se oficiálně stal jedním z kandidátů na Nobelovu cenu za mír
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS
Uložit Uložené

Potvrdil to spisovatel Sergej Komkov, který ruského prezidenta nominoval.

Prezident Ruské federace Vladimir Putin byl oficiálně zařazen mezi kandidáty na Nobelovu cenu míru 2021. Návrh na nominaci přišel od spisovatele Sergeje Komkova, podle kterého si Putin prestižní ocenění zaslouží za poskytnutí humanitární pomoci 27 zemím v době koronavirové pandemie, informuje ruský deník RIA.

Doporučeno
Ruský prezident Vladimir Putin je nominován na Nobelovu cenu za mír Ruský prezident Vladimir Putin je nominován na Nobelovu cenu za mír 25. září 2020 10:37

Obdržel jsem dopis s odpovědí, že můj kandidát je zapsán na seznam,“ potvrdil kandidaturu Sergej Komkov. Předběžný počet nominovaných by měl v tuto chvíli být 286 osob.

Vladimir Putin byl na Nobelovu cenu za mír nominován již v roce 2014, a to za řešení krize v Sýrii. Tento rok by měl po jeho boku o ocenění bojovat i bývalý americký prezident Donald Trump, kterého doporučil norský poslanec Christian Tybring-Gjedde za mírovou smlouvu mezi Izraelem a Spojenými arabskými emiráty.

Domů
Sdílet
Diskuse