Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2020 10:37
Čas čtení 0:34
Miriam Rumanková

Ruský prezident Vladimir Putin je nominován na Nobelovu cenu za mír

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Přihlášku do výboru zaslal spisovatel Sergej Komkov.

Vladimir Putin je nominován na Nobelovu cenu za mír 2021. Přihlášku do Osla zaslal spisovatel Sergej Komkov už 9. září, informuje CBS news. Důvod nominace však zatím nebyl zveřejněn.

Sergej Komkov je doktor pedagogických věd, člen Mezinárodní akademie věd San Marina, člen Evropské akademie informatizace (Belgie).

„Je to moje čtvrtá zaslána nominace na Nobelovu cenu za mír. Byla zaslána 9. září v tomto roce a už 10. září Nobelův výbor v Oslu dostal tuto žádost. Přijali ji rovnou v sídle Nobelova výboru,“ řekl Komkov na tiskové konferenci k nominaci.

Doporučeno
Donald Trump je nominovaný na Nobelovu cenu za mír Donald Trump je nominovaný na Nobelovu cenu za mír 9. září 2020 17:17

Letos byl nominován na Nobelovu cenu za mír 2021 i americký prezident Donald Trump norským politikem Christianem Tybring-Gjeddem. Trump se loni vyjádřil takto: „Myslím, že za mnoho věcí získám Nobelovu cenu, pokud ji budou udělovat spravedlivě, což však nedělají.“ Americký prezident si už v minulosti postěžoval, že jeho předchůdce Barack Obama získal Nobelovu cenu hned po nástupu na prezidentskou židli.

Domů
Sdílet
Diskuse