Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2020 17:17
Čas čtení 0:50
Miriam Rumanková

Donald Trump je nominovaný na Nobelovu cenu za mír

NEWS
Uložit Uložené

Prohlášení vítěze bude v říjnu 2021.

Americký prezident Donald Trump byl nominován na Nobelovu cenu za mír norským politikem Christianem Tybring-Gjeddem díky „historické mírové dohodě“ mezi Izraelem a Spojenými arabskými emiráty, informuje portál Metro

„Myslím, že za své zásluhy by měl tuto cenu získat. Usiloval o nastolení míru mezi národy mnohem více než většina ostatních nominovaných,“ uvedl Tybring-Gjedde.

Doporučeno
Kanye West měl bolesti ruky, natočil video, jak mu píchají injekci: Příliš mnoho psaní na telefonu, brácho Kanye West měl bolesti ruky, natočil video, jak mu píchají injekci: Příliš mnoho psaní na telefonu, brácho 9. září 2020 20:18

Loni Donald Trump řekl: „Myslím, že za mnoho věcí získám Nobelovu cenu, pokud ji budou udělovat spravedlivě, což ale nedělají.“ Americký prezident si už v minulosti postěžoval, že jeho předchůdce Barack Obama získal Nobelovu cenu hned po nástupu na prezidentskou židli a ani nevěděl proč. Trump se vyjádřil, že toto je jediná věc, ve které s ním souhlasí. Barack Obama získal Nobelovu cenu za mír v roce 2009 za úsilí zbavit svět jaderných zbraní. 

Na Nobelovu cenu za mír v roce 2020 je 318 kandidátů, z toho 211 jednotlivců a 107 organizací. Počet 318 je čtvrtý nejvyšší počet kandidátů vůbec. Subjekty oprávněné nominovat někoho na Nobelovu cenu za mír jsou osobnosti veřejného života včetně národních politiků, profesorů a bývalých laureátů. Nominace na tento rok jsou již uzavřené, a tak Donald Trump zabojuje o cenu až v příštím roce.

Domů
Sdílet
Diskuse