Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. května 2021 11:23
Čas čtení 0:41
Kamila Šebestová

Díky očkování proti covidu-19 je mnohem méně nakažených i mrtvých, dokazuje italská studie

Díky očkování proti covidu-19 je mnohem méně nakažených i mrtvých, dokazuje italská studie
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS
Uložit Uložené

Počet nakažených díky vakcinaci klesl o 80 procent, tvrdí italští vědci.

Díky očkování proti koronaviru ubývají nakažení i mrtví. Potvrzují to vědci z Italského národního institutu pro zdraví. Míra nakažení onemocněním covid-19 u očkovaných ve všech věkových kategoriích klesla až o 80 procent.

Vědci účinky vakcín Pfizer, Moderna a AstraZeneca zkoumali v Itálii na téměř 14 milionech lidí. Zabývali se jimi od počátku očkovací kampaně v prosinci 2020 do května 2021.

Doporučeno
Jako novinář jsem nemohl začít hystericky ječet a běžet do krytu, komentuje reportér David Borek boje v Izraeli (Rozhovor) Jako novinář jsem nemohl začít hystericky ječet a běžet do krytu, komentuje reportér David Borek boje v Izraeli (Rozhovor) 15. května 2021 13:06

„35 dní po první dávce jsme pozorovali až o 80 procent méně nakažených, o 90 procent méně hospitalizovaných a až o 95 procent méně mrtvých,“ prohlásili zástupci Italského národního institutu pro zdraví. Šlo o pacienty bez ohledu na věk a pohlaví.

Domů
Sdílet
Diskuse