Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2021 20:14
Čas čtení 1:09
Martin Mičuda

Elektrickou X6 od Škody zachytili ještě před premiérou. Takto bude vypadat stylovější Enyaq

Elektrickou X6 od Škody zachytili ještě před premiérou. Takto bude vypadat stylovější Enyaq
Zdroj: Škoda Auto
TECH
Uložit Uložené

Druhá karosářská varianta elektrické Škody klepe na dveře.

v době představení nového elektromobilu s názvem Enyaq nám samotná automobilka Škoda potvrdila, že v plánu je i druhý karosářský derivát. Potvrzuje to nejen úvodní koncept Vision iV, ale i pár testovacích prototypů z cest, kde se jakýsi „Enyaq kupé“ ukázal.

Doposud byly takové testovací prototypy patřičně kamuflované, v uplynulých hodinách se však na internetu objevil autentický záběr, který ukázal to nejpodstatnější – stylově střiženou siluetu střechy a zadní partie.

Doporučeno
Známá slovenská influencerka ukázala své nové 700koňové géčko za 7,5 milionu Známá slovenská influencerka ukázala své nové 700koňové géčko za 7,5 milionu 14. května 2021 12:13

Fotografie se objevila na známém instagramovém účtu, který dlouhodobě přináší špionážní fotografie z testů prototypů či uniklé záběry. Zachycený exemplář disponuje jen minimem kamufláže, už nyní tak víme, jak bude chystaná novinka vypadat.

Otázkou zůstává její označení. Pokud však Škoda použije stejný klíč jako u modelů Kodiaq a Kodiaq GT (v EU se neprodává), s velkou pravděpodobností by mohlo jít právě o Enyaq GT iV.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CocheSpias (@cochespias)

Dá se předpokládat, že přední partie budou prakticky identické s klasickým SUV Enyaq, změny nastanou až od B-sloupku. Právě od něj se totiž začne střecha pomalu a plynule slévat do zadní části, čímž tento derivát získá ještě atraktivnější křivky. Ty naznačuje i ​​několik velmi kvalitních počítačových vizualizací, které si můžeš prohlédnout v galerii níže.


Po stránce techniky se nic nezmění, i tento počin bude stát na modulární platformě MEB pro elektrické modely. S největší pravděpodobností Enyaq „GT“ iV nabídne jen ty nejlepší výkonnostní verze a větší akumulátory.

Jak naznačuje špionážní fotografie, Škoda je ve finální fázi testování nového elektromobilu, ostatně druhá karosářská varianta by se měla na trh dostat ještě tento rok, její odhalení tedy můžeme čekat už možná koncem léta.

Podle aktuálních informací by mělo platit, že chystaná novinka by se měla podívat i do Evropy, na rozdíl od zmíněného SUV Kodiaq GT.

Škoda, Eynaq, Enyaq GT,Škoda, Enyaq GT,Škoda, Enyaq GT,
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse