Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2021 9:30
Čas čtení 5:40
Dominik Vetrák

10 nejlepších filmů první poloviny roku 2021

10 nejlepších filmů první poloviny roku 2021
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Ty nejlepší filmy, které jsme mohli vidět v kinech nebo na streamingových platformách.

Máme za sebou prvních 6 měsíců roku 2021, a i když byla kina první měsíce zavřená, letní sezóna v nich stihla odstartovat. Ba co víc, mnohé kvalitní snímky se hrály v menších klubových kinech nebo na streamovacích platformách, takže jsme neměli problém vybrat 10 skvělých titulů, které se nám zatím líbily nejvíce.

Pokud je název filmu vyznačen modrým odkazem, po kliknutí na něj se dostaneš na recenzi.

Doporučeno
10 extrémně bizarních erotických scén: vejce jako sexuální hračka nebo masturbace před sestrou a kamarádem 10 extrémně bizarních erotických scén: vejce jako sexuální hračka nebo masturbace před sestrou a kamarádem 27. června 2021 12:30

10. Judas and the Black Messiah (režie Shaka King)

Z názvu ti je zřejmě jasné, že je to film o zradě. Pokud znáš historii kolem Freda Hamptona, lídra radikální politické a společenské skupiny za práva černochů, přibližně víš, co tě čeká i ve filmu.

Pokud historii neznáš, čeká tě technicky skvělé biografické drama o tom, jak ještě docela nedávno museli Afroameričané v USA čelit kromě násilí z řad obyčejných lidí i úkladným vraždám ze strany policie či FBI.

Pohár trpělivosti někde musel přetéci, a tak se členové Black Panther rozhodnou bojovat o své životy, i kdyby to mělo znamenat vyvolání malé války. Snímku by se hodilo, kdyby byl napínavější, emotivnější a více strhující. Má sice famózní herecké výkony, ale rychle vyprchá. Vzhledem na kvalitu ostatních letošních počinů a téma jsme se však rozhodli, že film si tu zaslouží být.

Judas and the Black Messiah
Zdroj: Warner Bros./HBO Max


9. Raya and the Last Dragon (r. Don Hall, Carlos López Estrada)

Od filmu Raya jsme měli po skvělých trailerech velké očekávání hlavně v rámci animace a bojových stylů. Asijské postavy a kultura společně se zaměřením děje na dobrodružství byly příslibem zábavného filmu s potenciálem na originální námět. Raya ve snímku objeví posledního žijícího draka, se kterým se pokusí zachránit země kolem před čirým zlem, které je požírá.

Doporučeno
Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny Ovládne mysl Anny Geislerové a Tomáše Maštalíra temná síla? Do kin jde thriller Smršť od tvůrců Trhliny 18. března 2024 14:00

Snímek nakonec svou animací skutečně potěšil, i když někdy bylo cítit, že tvůrci filmu měli kvůli práci z domova často svázané ruce. Pozitivně hodnotíme děj, hlavní postavy, závěr a hlavně herecké výkony všech zúčastněných. Rozhodně jde o jeden z těch lepších disneyovských animáků.

Raya and the Last Dragon
Zdroj: The Walt Disney Company

8. The Mitchells vs Machines (r. Michael Rianda, Jeff Rowe)

Tento animák ukázal, jak se to má dělat. Tvůrci Spider-Man: Into the Spider-Verse podpořili nápad nezkušených animátorů a vznikl z toho vcelku vtipný (humor však zdaleka nesedne každému) a hlavně unikátní animovaný film o netradiční a ne tak docela fungující rodince.

Navzdory své dysfunkci se stali poslední rodinou, které se roboti nezmocnily. Snímek má pěkné rodinné poselství, které divákovi posouvá prostřednictvím apokalyptického děje o tom, jak se umělá inteligence vzepře lidstvu a chce ho zničit. Trailer ti film dokonale představí a my už jen doufáme, že ti opravdu svěží styl animace a humor sednou.

Mitchells vs Machines
Zdroj: Netflix

7. Nobody (r. Ilya Naishuller)

Scenárista Johna Wicka a režisér famózního akčního a revolučního filmu Hardcore Henry se spojili, aby vytvořili pořádnou akční pecku. Namísto klasických akčních hvězd však dali šanci Bobovi Odenkirkovi (znáš ho jako Saula z Breaking Bad).

Doporučeno
Film o Vémolovi se začal natáčet před 15 lety, když dělal vyhazovače v Londýně. Právě běží v kinech Film o Vémolovi se začal natáčet před 15 lety, když dělal vyhazovače v Londýně. Právě běží v kinech 7. února 2024 9:04

Dnes již 58letý herec 2 roky tvrdě trénoval a ve filmu to je vidět. Jeho postava je bývalým speciálním agentem, který v zájmu ochrany své rodiny zaútočí na nebezpečný ruský gang.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 99720 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který film se nečekaně objevil v top 5.
  • Který evropský film je podle nás 2. nejlepším filmem tohoto roku.
  • Které oscarovky se do našeho top 10 ani nedostaly.
  • Který film považujeme v prvním pololetí 2021 za nejlepší.
Domů
Sdílet
Diskuse