Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 20:22
Čas čtení 2:31
Dominik Vetrák

Recenze: Pieces of a Woman

FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Měl bys vidět Pieces of a Woman od Netflixu?

Maďarský režisér Kornel Mundruczo může být na sebe hrdý. Natočil skvělý film, který ocenili i na filmovém festivalu v Benátkách. Mimo jiné si odtud odnesla Vanessa Kirby cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Ve snímku Pieces of a Woman (Střípky ženy) ztvárňuje mladou, budoucí matku Marthu, která se společně se svým mužem Seanem připravuje na domácí porod.

Po několika krátkých scénách se dostáváme do jejich domu, kde se Marthě zvyšuje frekvence kontrakcí. Namísto duly, která měla vést její porod, ale přijde její náhradnice, což nepomůže psychické pohodě ani jednoho z rodičů.

Po relativně rychlém porodu si všichni vydechnou. Uplakané miminko křičí a natahuje se k mámě. Nicméně, o několik vteřin později už nedýchá a divák je šokován z událostí posledních několika minut.

Z celkové více než dvouhodinové délky filmu jsme totiž na začátku sledovali téměř 25 minut dlouhou nepřerušovanou scénu, která zachycuje momenty před a během porodu. Martha, dula Eva a Sean se přemisťují po třech pokojích a připravují se na porod. Autentické zobrazení těchto scén vytváří velmi nepříjemnou, soucitnou, bolestivou a napínavou atmosféru.

Doporučeno
Bridgerton je oddechovka bez studu: Sex, gambling a drby na pozadí britské aristokracie si oblíbil celý svět Bridgerton je oddechovka bez studu: Sex, gambling a drby na pozadí britské aristokracie si oblíbil celý svět 8. ledna 2021 17:29

Jako diváci jsme se neustále obávali o matku a doufali v nejlepší, přestože jsme věděli, co se nakonec nevyhnutelně stane. Nepřerušovaná sekvence je impozantní z několika aspektů. Samozřejmě, nejvíce chvály si zaslouží herci v čele s Vanessou Kirby, která je jedním slovem strhující. Hrát takto emocionální a fyzicky náročné scény bez přestávky po tak dlouhou dobu muselo být šíleně vyčerpávající.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Zpět
Sdílet
Diskuse