Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2021 19:32
Čas čtení 2:51
Dominik Vetrák

Recenze: Bob Odenkirk je zabiják, kterého se bojí i bezpečnostní služby. V brutálním filmu Nobody vyvraždí desítky Rusů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Snímek Nobody se vyplatí vidět v kině, ale pokud máš chuť na pořádný akčňák, můžeš ho vidět už teď. A určitě se to vyplatí.

Od premiéry Hardcore Henryho uběhlo neuvěřitelných 6 let. Režisér Ilya Naishuller mezitím pracoval na videoklipech a krátkých projektech, ale konečně se dostal ke svému druhému filmu. Nobody je natočený podle scénáře Dereka Kolstada, scenáristy snímků Johna Wicka. Můžeš tedy čekat podobný film. Poctivě natočená akce, množství mrtvých těl, sympatický hlavní hrdina a úžasné scény, při kterých se v tobě probudí „malý chlapec“ milující násilné scény. 

Hlavní postavou je Hutch Mansell (Bob Odenkirk), muž v pokročilém věku, který se nachází ve stereotypní fázi života. Stará se o svou rodinu, ale kromě nudných konverzací a práce nic nezažívá. Divák se s jeho životem seznámí ve skvělé úvodní scéně, která pracuje s rychlým prostřihem a uvádí nás do děje, ve kterém Hutch prožívá zejména každodenní nudné události.

Doporučeno
Marvel otevřeně řeší rasismus. USA nechtějí černého Captaina Americu a Falcon to chce změnit Marvel otevřeně řeší rasismus. USA nechtějí černého Captaina Americu a Falcon to chce změnit 17. dubna 2021 19:02

Život se mu ovšem změní ve chvíli, kdy jeho dům přepadnou lupiči. Spolu se synem je mohou porazit, ale v poslední chvíli zaváhá a nechá je odejít. Něco se v něm ale zlomí a divák se postupně dozvídá, že Hutch je nesmírně schopný a talentovaný zabiják na odpočinku, kterému vraždění velmi chybí.

Dá se říci, že ho naplňuje, a tak má radost, když do autobusu nastoupí nepřizpůsobiví opilci. Hutch se postaví pěti z nich a pošle je do nemocnice. Jeden z nich je ale bratrem velkého ruského mafiána, který se chce pomstít. A zbytek si už domyslíš. 

Dvě krátké a napínavé scény uvidíš už dříve, ale právě sekvence v autobuse odstartuje akční složku snímku. Obdivuhodná práce s kamerou a vynikající bojová choreografie vyústí v jednu z nejpamátnějších akčních bojových scén posledních let. O akci můžeme celkově hovořit jako o nejlepším zpracování od dob Johna Wicka. 

Herec Bob Odenkirk kvůli filmu dva roky před začátkem natáčení trénoval a je to poznat. Výrazně změnil své tělo a připravil se na natáčení všech akčních scén. Většina z nich je brutální, ale u všech platí, že působí promyšleně. Opět se vrátíme k autobusové scéně, která je prostě bravurní. Hutch Boba Odenkirka se postaví pěti lidem a létají sedačky, tyče, zuby, krev... Všechny údery působí autenticky a divák cítí jejich váhu, což se v akčních filmech často nestává.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse