Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2021 10:45
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

Extrémní horka v Česku nekončí: Rtuť vystoupá až na 36 °C

Extrémní horka v Česku nekončí: Rtuť vystoupá až na 36 °C
Zdroj: TASR – Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Tropické teploty večer přeruší silné bouřky.

Česko budou spalovat extrémně vysoké teploty i během dnešního dne. Teploměry budou podle předpovědi meteorologů v neděli ukazovat 30 až 34 °C, v Čechách ojediněle až 36 °C. Výstraha před vysokými teplotami platí pro celou zemi, na většině území Čech je dokonce vysoký stupeň nebezpečí. Hrozí také riziko požárů.

Doporučeno
Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím, varují meteorologové Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím, varují meteorologové 19. června 2021 13:17

„Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav s tím, že by lidé měli zároveň omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách.

V neděli večer mají tropické teploty přerušit silné bouřky, které budou doprovázeny krupobitím a přívalovým deštěm. Bouřky by se měly dostavit kolem 18. hodiny a potrvají až do noci.

Během pondělí pak teploty oproti dnešnímu dni o něco klesnou, podle meteorologů zítra přes den naměříme 27 až 32 °C

léto koupání
Zdroj: TASR – Milan Kapusta
Domů
Sdílet
Diskuse