Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2021 13:17
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím, varují meteorologové

Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím, varují meteorologové
Zdroj: TASR - Henrich Mišovič
NEWS
Uložit Uložené

Platí také výstraha před vysokými teplotami. V Čechách může rtuť vystoupat až nad 34 °C.

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před silnými bouřkami, které budou doprovázeny krupobitím a přívalovým deštěm. Výstraha platí od nedělního večera do pondělního rána. Týká se to Ústeckého, Plzeňského, Karlovarského, většiny Středočeského a Jihočeského kraje. Bouřky se mohou objevit i v části Královéhradeckého kraje.

„Očekává se možný výskyt silných bouřek s nárazy větru kolem 70 km/h, kroupami a přívalovým deštěm kolem 30 mm,“ varují meteorologové, podle kterých hrozí ojedinělé rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů či sklepů.

Doporučeno
FOTO: „Dostávám výhrůžky smrtí, protože jsem gay,“ říká organizátor LGBT demonstrace v Praze. Maďarský zákon vyvolal vlnu odporu FOTO: „Dostávám výhrůžky smrtí, protože jsem gay,“ říká organizátor LGBT demonstrace v Praze. Maďarský zákon vyvolal vlnu odporu 19. června 2021 10:37

„Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ uvádí ČHMÚ.

Během víkendu budou Česko dále sužovat vysoké teploty, kvůli kterým také platí výstraha před požáry. V Čechách může rtuť vystoupat až nad 34 °C, lidé proto mají dbát na pitný režim a chránit se před přehřátím. Meteorologové doporučují omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách.

blesk bouřka
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domů
Sdílet
Diskuse