Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2021 8:50
Čas čtení 0:50
Richard Bonde

Tiktokerka se fotila s květinami, o kterých později zjistila, že mají halucinogenní účinky. V noci prý zažila nejšílenější sny

Tiktokerka se fotila s květinami, o kterých později zjistila, že mají halucinogenní účinky. V noci prý zažila nejšílenější sny
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Zažila prý i první spánkovou paralýzu v životě.

Uživatelka sociální sítě Tiktok s přezdívkou Songs by Ralph minulý týden zažila děsivou noc. Spolu s nejlepší kamarádkou si dělaly fotky na Instagram se žlutými květy, o kterých později zjistily, že jsou jedovaté a mají halucinogenní účinky.

Doporučeno
Katka odjela do Peru na ayahuascový rituál. Setkala se s démony, pak se jí spustily psychózy a musela i na elektrošoky Katka odjela do Peru na ayahuascový rituál. Setkala se s démony, pak se jí spustily psychózy a musela i na elektrošoky 30. ledna 2019 13:10

Ve videu, které Ralph zveřejnila na Tiktoku, k rostlině čichá a užívá si její příjemnou vůni. Teprve později zjistila, že s ní něco není v pořádku, tak se pokusila zjistit důvod.

Tiktokerka tvrdí, že se v daný večer krátce poté, co spolu s kamarádkou dorazila na narozeninovou party, cítila velmi špatně. Ještě v ten večer šla domů a podle jejích slov měla nejšílenější sny v životě a také první spánkovou paralýzu.

Doporučeno
Spánková paralýza: nejhorší noční můra, na kterou nikdy nezapomeneš Spánková paralýza: nejhorší noční můra, na kterou nikdy nezapomeneš 7. listopadu 2021 14:30

Rychlým průzkumem na internetu zjistila, že jde o rostlinu s názvem Brugmansia, která obsahuje podobné alkaloidy jako v Česku vyskytující se rulík zlomocný. Kromě toho v sobě má i atropin, hyoscyamin a jedovatý skopolamin, který se v méně vyspělých zemích používá jako psychotropní látka při páchání zločinů.

„Vyšlo najevo, že ta květina byla jedovatá a my jsme se jí zdrogovaly,“ dodává tiktokerka. Podle několika zdrojů se nejvíce jí symptomů projevuje až po její konzumaci, ale i její vůně může způsobit problémy s dýcháním, závratě nebo bolesti hlavy.

Domů
Sdílet
Diskuse