Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. července 2021 6:51
Čas čtení 0:36
Richard Bonde

Apple Watch s technologií detekce pádu zachránily člověka. 78letého Američana v bezvědomí díky nim našli záchranáři

Apple Watch s technologií detekce pádu zachránily člověka. 78letého Američana v bezvědomí díky nim našli záchranáři
Zdroj: Apple
NEWS APPLE
Uložit Uložené

Detekce pádu na Apple Watch zabránila zbytečné smrti.

Smart hodinky, výdobytek posledního desetiletí, se na zápěstích lidí po celém světě objevují stále častěji. Šťastným majitelem hodinek firmy Apple se nedávno stal i Američan Mike Yager, jehož díky nim našly záchranné složky.

Doporučeno
Nové Nintendo Switch má jen vylepšený displej, ale stojí podobně jako Xbox Series S Nové Nintendo Switch má jen vylepšený displej, ale stojí podobně jako Xbox Series S 6. července 2021 16:56

78letý majitel hodinek se podle portálu iDropNews procházel po málo frekventované ulici, když nešťastně spadl na beton a upadl do bezvědomí. Hodinky detekovaly jeho pád a čekaly 60 sekund, zda jejich majitel zareaguje a klikne na tlačítko Jsem v pořádku.

Po minutě hodinky automaticky zavolaly na telefonní číslo 911 a přivolaly pomoc. Když na místo přijely záchranné složky, muž byl překvapen, že je zase při vědomí a v bezpečí právě díky technice.

apple watch, detekcia padu
Zdroj: Apple

Detekce pádu na hodinkách Apple je mimořádně spolehlivá. Samotné zjištění pádu majitele je založeno na principu sledování náhlých změn rychlosti, orientace a výšky.

Pokud software zjistí, že majitel hodinek mohl spadnout, aktivuje minutový časovač, během kterého musí majitel potvrdit, že je v pořádku. Pokud nezareaguje, hodinky automaticky zavolají záchranáře.

Domů
Sdílet
Diskuse