Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2021 16:56
Čas čtení 1:26
Dominik Vetrák

Nové Nintendo Switch má jen vylepšený displej, ale stojí podobně jako Xbox Series S

Nové Nintendo Switch má jen vylepšený displej, ale stojí podobně jako Xbox Series S
Zdroj: Nintendo
TECH
Uložit Uložené

Nintendo v říjnu vydá vylepšenou verzi 4 roky starého Switche.

Nintendo ohlásilo vydání nového modelu Nintendo Switch (OLED model) na 8. říjen 2021. Ani po více než 4 letech od vydání prvního modelu však hráči nedostanou verzi s pořádně vylepšeným hardwarem. Hraní řady her na této konzoli tak bude stále problematické.

Kvůli slabším a zastaralým technickým komponentům některé hry nedokážou zvládnout ani stabilních 30 fps a zejména ty větší tituly vypadají oproti verzím na PS4/Xbox One otřesně (takový Doom Eternal bychom na této konzoli skutečně hrát nechtěli). Ve zkratce: konzole potřebovala lepší verzi, něco ve stylu Xbox One X či PS4 Pro, které minulou generaci konzolí oživily a dokázaly hráče potěšit lepším výkonem.

Doporučeno
10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku 10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku 16. června 2021 13:39

Nintendo namísto toho nepřidalo žádné nové funkce, akorát zlepšilo displej. Jednak je o něco větší (7 palců namísto 6,3) a jednak jde o kvalitnější OLED displej. Nová verze tě však vyjde na zhruba 350 eur, takže o necelých 100 eur více než obyčejný Nintendo Switch. Stojí ti vylepšený displej za to?

Nový, lepší Switch byl v očích mnoha „insiderů“ prakticky jistý. Uživatelé na různých fórech s pravdivými zákulisními informacemi přicházeli s odhaleními, že nový Switch bude skutečným upgradem. I proto je dnešní oznámení tak velkým zklamáním.

 
Konzole má prý i lepší zvuk a interní paměť úložného místa na hry a uložené pozice z nich na úrovni 64 GB (původní verze má 32 GB), ale další důvody ke koupi v podstatě neexistují. O trochu lepší stojan a LAN připojení kvůli stabilnějšímu internetu skutečně nejsou významné faktory. Žádné 4K, žádné bluetooth audio, žádná technologie DLSS... Každý, kdo čekal „Pro“ verzi, je dnes zklamaný.

Zároveň to však může znamenat, že Switch 2 či skutečný upgrade konzole je blíž, než jsme si mysleli. „Pro“ verze konzolí slouží k prodloužení životnosti generace. Když tedy žádná neexistuje, nová generace konzole by mohla přijít dříve.

Nintendo Switch OledNintendo Switch OledNintendo Switch OledNintendo Switch Oled
Zobrazit galerii
(4)

2017: Nintendo Switch
2019: Nintendo Switch Lite
2021: Nintendo Switch OLED

2023: Nintendo Switch 2?

I takto by mohl vypadat plán pro generaci Nintendo Switch. Naštěstí na Switch je stále co hrát a každoročně na konzoli vycházejí zajímavé exkluzivity. Realita, že budeme rádi, pokud je budeme hrát alespoň v 30 fps, je však velmi smutná.

P.S.: Za podobnou cenu si můžeš koupit next-gen konzoli Xbox Series S s minimálně půlročním předplatným Game Pass, takže si k tomu zahraješ stovky her „zdarma“. Sám se rozhodni, co se vyplatí více.

Domů
Sdílet
Diskuse