Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2021 19:38
Čas čtení 1:07
Ondřej Jarůšek

Silné bouřky si už vyžádaly oběti. Strom spadl na auto a dva lidé v něm zemřeli

Silné bouřky si už vyžádaly oběti. Strom spadl na auto a dva lidé v něm zemřeli
Zdroj: Unsplash/Tengyart/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Tragická nehoda se stala na Písecku.

Českou republiku zasáhly další bouřky, které mají být podle meteorologů místy velmi silné. V souvislosti s nepříznivým počasím už dnes zemřeli dva lidé. Neštěstí se stalo na Písecku, kde vítr vyvrátil strom, který následně spadl na projíždějící vůz a usmrtil muže a ženu, kteří v autě něm seděli.

Doporučeno
Celé Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím Celé Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím 8. července 2021 8:24

V době tragédie se ve voze nacházely i dvě děti, které byly převezeny do nemocnice. Podle policie oběti nehody nejsou rodiče zmíněných dětí.

O případu informovali policisté na Twitteru. „Tragická událost, která se stala u Čížové na Písecku, si vyžádala dva dospělé lidské životy a dvě zraněné děti. Při pádu několika stromů bohužel jeden z nich zasáhl projíždějící vozidlo, jehož řidič neměl šanci se střetu vyhnout. Na místě jsou všechny složky IZS,“ uvedli.

Policisté dále doplnili, že na místě aktuálně zjišťují podrobnosti, práci jim však komplikuje nepříznivé počasí. „V současnosti však můžeme vyvrátit spekulace, že zemřelé dospělé osoby jsou rodiči zraněných dětí,“ napsali.

Doporučeno
Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček 8. července 2021 15:33

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal varování před bouřkami pro celé území České republiky. Na některých místech hrozí dokonce extrémní stupeň nebezpečí. Vyskytovat se mohou i silné přívalové deště s krupobitím. 

„Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami. Nutno zabezpečit okna, dveře, skleníky, volně položené předměty apod.,“ varují meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse