Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2021 18:22
Čas čtení 0:36
Tereza Šnajdrová

Žádná nová vlna epidemie neprobíhá, nechte lidi na pokoji, vzkazuje Klaus vládě

Žádná nová vlna epidemie neprobíhá, nechte lidi na pokoji, vzkazuje Klaus vládě
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Bývalý prezident Václav Klaus je známým kritikem protiepidemických opatření.

Bývalý prezident Václav Klaus, který je dlouhodobým kritikem protiepidemických opatření, se opět ohradil vůči vládě a možnému zpřísňování restrikcí. Uvedl, že „žádná nová vlna epidemie neprobíhá“ a vláda má „nechat lidi na pokoji“. Informovaly o tom Novinky.

Doporučeno
Mutace lambda, delta či kappa. Které varianty koronaviru se šíří v České republice a ve kterých krajích? Mutace lambda, delta či kappa. Které varianty koronaviru se šíří v České republice a ve kterých krajích? 14. července 2021 10:33

V situaci, kdy nemocnice u nás registrují pouhých třicet nemocných covidem-19 a jen dva s vážným průběhem nemoci, slyšíme namísto uklidňujících a konstruktivních slov jen hrozby. Žádná nová vlna epidemie neprobíhá,odmítá nárůst nakažených Václav Klaus.
 
Ohradil se také proti možnému zpřísnění restrikcí, ke kterému by kabinet Andreje Babiše (ANO) mohl přistoupit v souvislosti s šířením nakažlivější mutace delta. Premiér by prý měl „nechat lidi na pokoji“ a měl by je nechat žít.
 
Celý svět se přitom připravuje na další vlnu pandemie, která by podle odborníků měla přijít ještě v průběhu léta. „Nové vlny se dočkáme nejspíš ještě v létě. Nakažených budou opět tisíce, alespoň během léta se však nejspíš nebudou přeplňovat nemocnice a tím méně krematoria, uvedl například vědec Jaroslav Flegr.
 

Doporučeno
Síla koruny: V těchto zemích si budeš s 1 000 korunami žít na vysoké noze Síla koruny: V těchto zemích si budeš s 1 000 korunami žít na vysoké noze 14. července 2021 14:36
Domů
Sdílet
Diskuse