Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2021 10:07
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Rodina nedostane ani korunu: Sbírka na pohřeb Roma, který zemřel v Teplicích krátce po zásahu policie, byla falešná

Rodina nedostane ani korunu: Sbírka na pohřeb Roma, který zemřel v Teplicích krátce po zásahu policie, byla falešná
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS SMRT ROMA V TEPLICÍCH
Uložit Uložené

Rodina zesnulého tak žádné peníze nedostane.

Určitě si vzpomeneš na konec června, kdy celou republiku obletělo video ze zadržení Roma v Teplicích, který jen krátce po zákroku Policie ČR zemřel. Mnozí tento incident přirovnávali ke smrti George Floyda, ale jak se ukázalo, Rom nezemřel na následky policejního zákroku, nýbrž po předávkování pervitinem a na vrozené vady srdce.

Jen před pár dny pak jistý David Mezei uspořádal veřejnou sbírku na pohřeb zesnulého, která se však ukázala být falešná. Proti údajnému podvodníkovi se postavili i neziskové společnosti v čele s Romeou.

Doporučeno
O úmrtí mladého Roma, na jehož krku klečel policista, píší i zahraniční média. Toto víme o jeho smrti O úmrtí mladého Roma, na jehož krku klečel policista, píší i zahraniční média. Toto víme o jeho smrti 23. června 2021 13:34

Sbírky se ujal jistý David Mezei, na jehož Facebooku dnes už najdeš pouze obhajující se videa. Ten zkontaktoval sestru zesnulého Roma, získal od ní plnou moc k zastupování a začal organizovat protesty a vybírat peníze. V současné chvíli není známo, kolik peněz podvodník vybral, ale jedno je jisté – rodina zesnulého nedostane ani korunu.

Jeho chování naprosto odporuje všemu, co naše organizace dlouhodobě prosazují a právě proto se od jeho vystupování důrazně distancujeme a prohlašujeme, že s ním nechceme mít nic společného,“ podepsalo se pod prohlášení na webu Romea hned několik neziskovek a aktivistů

Je nám líto sestry pozůstalého Simony Tomášové, která čelí obrovskému tlaku. Současně věříme, že se správně rozhodne pro skutečně reálnou a odbornou pomoc,“ dodává Romea. 

Doporučeno
VIDEO: Policista v Teplicích několik minut klečel na krku mladého Roma. Ten následně zemřel VIDEO: Policista v Teplicích několik minut klečel na krku mladého Roma. Ten následně zemřel 21. června 2021 10:20
Domů
Sdílet
Diskuse