Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2021 11:50
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Aktualizováno: V Brdech došlo k výbuchu. Jeden z poraněných vojáků přijde o končetinu

Aktualizováno: V Brdech došlo k výbuchu. Jeden z poraněných vojáků přijde o končetinu
Zdroj: Flickr/Michal Janata/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Na místě pravděpodobně explodovala munice.

V Brdech, konkrétně u Padrťských rybníků, došlo v úterý dopoledne k mohutné explozi. Na místě pravděpodobně vybuchla munice, která poranila dvě osoby. Jednat se má o vojáky, kteří museli být vrtulníkem převezeni do nemocnice, informuje ČT24.

Doporučeno
Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? 20. července 2021 11:00

Záchranná služba ani jiné zasahující jednotky se k výbuchu zatím více nevyjadřují, ale podle prvotních informací za explozí stojí nevybuchlá munice nacházející se na bývalé vojenské střelnici Kolvín. „Jednoho muže přepravil do nemocnice vrtulník, oba zranění jsou ve stabilizovaném stavu,“ tweetlo ČT24. 

Při explozi zřejmě pyrotechniky v Brdech u Padrťského rybníku byli vážně zraněni 2 lidé. Podle záchranářů jeden přijde o končetinu, druhý je popálený,“ doplňuje pak. Příjezdové cesty k Padrťským rybníkům jsou nyní uzavřeny a speciální jednotky budou prozkoumávat oblast výbuchu.

Aktualizováno 12:00: Deník N potvrdil, že k výbuchu došlo během pyrotechnického průzkumu ve vojenském prostoru a k incidentu se vyjádřila také Armáda ČR. „Krátce po desáté hodině dopolední došlo k výbuchu munice v prostoru dopadové plochy Kolvín v bývalém výcvikovém prostoru Brdy (…) Byli zraněni dva vojáci. Oba byli letecky transportováni do nemocnice. Na místě nyní zasahují Hasičský záchranný sbor ČR, Policie ČR a Vojenská policie,“ stojí v tiskové zprávě.

Server Seznam Zprávy s odvoláním na záchranáře informoval, že jeden ze zraněných vojáků utrpěl popáleniny, druhý přijde o končetinu.

Situaci pro tebe budeme i nadále monitorovat a článek budeme doplňovat o aktuální informace.

Doporučeno
Vražda u Temelína: Mladou ženu ubil její vlastní partner. Policie ho nyní obvinila z vraždy Vražda u Temelína: Mladou ženu ubil její vlastní partner. Policie ho nyní obvinila z vraždy 20. července 2021 9:46
Domů
Sdílet
Diskuse