Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2021 11:17
Čas čtení 1:02
Martin Mičuda

Legendární ruský offroad se ukazuje v nové verzi Bronto

Legendární ruský offroad se ukazuje v nové verzi Bronto
Zdroj: Lada
TECH
Uložit Uložené

Niva Bronto zastoupí verzi pro nejnáročnější zákazníky se zaměřením na ještě větší terénní schopnosti.

Pravděpodobně ti neuniklo, že legendární ruský offroad od Lady se po několika letech opět vrátil ke svému tradičnímu názvu. Model 4 × 4 již znovu nese své staré označení Niva. Tento název chtěla původně používat automobilka Chevrolet, se kterou Lada úzce spolupracovala. Aliance se však rozpadla, a tak Lada (automobilka AvtoVAZ) opětovně získala práva na používání názvu Niva pod svou značkou. Nic to však nemění na tom, že offroad ze 70. let (VAZ 2121) se dodnes prodává v prakticky nezměněné podobě.

Doporučeno
Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem Nový Hyundai Tucson je na cestě nepřehlédnutelný, zjišťovali jsme však, jaký je pod povrchem 10. července 2021 9:30

Niva v aktuálním provedení (s dodatkem Legend) však nedávno prošla jistými kosmetickými změnami, které mají vozidlo se starou technikou aspoň trochu přiblížit dnešní době. Podobnými vylepšeními by měla projít také verze Bronto, kterou na jistou dobu z nabídky úplně vyhodili. Ta odjakživa zastupovala v portfoliu Nivu pro nejnáročnější se zaměření na ještě lepší terénní schopnosti. Ruský výrobce sice zveřejnil jen jeden oficiální záběr, ale modernizovaná Niva Bronto už vstupuje na tamní trh.

Domů
Sdílet
Diskuse