Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2021 15:01
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Prahu čeká Reclaim Pride. Pochod za rovnost pro všechny queer osoby

Prahu čeká Reclaim Pride. Pochod za rovnost pro všechny queer osoby
Zdroj: Reclaim Pride/Petr Zewlakk Vrabec
NEWS
Uložit Uložené

Reclaim Pride - Pochod za Rovnost! nese název akce, která se uskuteční v sobotu 7. srpna.

Reclaim Pride - Pochod za Rovnost! Tak se nazývá nová akce, která nesouhlasí s předchozím zaměřením Pridu hlavně na gaye a lesby, a proto klade důraz na potlačení diskriminace všech queer osob. Její začátek je směřován k sobotě 7. srpna, kdy tento pochod, jenž dále nesouhlasí i s komerční povahou Pridu, projde Prahou.

Doporučeno
Ředitel Prague Pride Tom Bílý: Většina LGBT+ lidí se outuje v průběhu celého života. Není to jednorázová záležitost (Rozhovor) Ředitel Prague Pride Tom Bílý: Většina LGBT+ lidí se outuje v průběhu celého života. Není to jednorázová záležitost (Rozhovor) 10. července 2021 8:00

Česká verze iniciativy Reclaim Pride se skládá z mladých aktivistů, jejichž cílem je vytvořit „inkluzivní, feministickou, ekologickou a především queer platformu“. V sobotu 7. srpna od 13:00 by proto chtěla uspořádat akci spojenou s pochodem proti diskriminaci všech queer osob.

Domů
Sdílet
Diskuse