Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2021 9:15
Čas čtení 0:46
Jakub Paulík

Aktivistka Greta Thunberg dostala první dávku vakcíny proti koronaviru. Neváhejte, očkování zachraňuje životy, vzkazuje

Aktivistka Greta Thunberg dostala první dávku vakcíny proti koronaviru. Neváhejte, očkování zachraňuje životy, vzkazuje
Zdroj: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images
NEWS GRETA THUNBERG OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Zároveň poukázala na nespravedlivé rozdělení vakcín.

Známá klimatická aktivistka Greta Thunberg na Twitteru oznámila, že se nechala naočkovat první dávkou vakcíny proti onemocnění covid-19. Ve svém příspěvku zároveň zkritizovala nerovnoměrné rozdělování vakcín po světě.

I proto vyjádřila vděčnost, že se nachází v části světa, kde se už může nechat očkovat. Odkázala také na článek deníku New York Times, podle kterého se v zemích s nízkým příjmem podalo pouze 0,3 % ze všech dávek.

Doporučeno
Nejvyšší soud zrušil opatření o nošení ochrany dýchacích cest ve vnitřních prostorách. Ministerstvo má 3 dny na nápravu Nejvyšší soud zrušil opatření o nošení ochrany dýchacích cest ve vnitřních prostorách. Ministerstvo má 3 dny na nápravu 27. července 2021 16:40

„Nikdo není v bezpečí, dokud nejsou v bezpečí všichni. Když vám však nabídnou vakcínu, neváhejte. Zachraňuje životy,“ napsala. Citovala tak známý výrok, který odkazuje na to, že dokud nebude očkovaná většina populace, nikdo nebude skutečně v bezpečí. Čím více se bude totiž virus šířit, tím je větší šance na to, že bude mutovat.

Domů
Sdílet
Diskuse