Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 15:11
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Afghánští uprchlíci se v Polsku otrávili houbami. Jedno dítě muselo podstoupit transplantaci jater

Afghánští uprchlíci se v Polsku otrávili houbami. Jedno dítě muselo podstoupit transplantaci jater
Zdroj: Unsplash / Siddhant Soni
NEWS AFGHÁNISTÁN POLSKO
Uložit Uložené

Uprchlíci z Afghánistánu se v posledních dnech snaží zpestřit jídelníček. Bhužel i houbami, které jsou jedovaté. Doplatily na to i děti

Uprchlíci z Afghánistánu měli zdravotní problémy poté, co snědli jídlo s jedovatými houbami. Informují o tom polská média v čele s TVN24, Polishnews nebo Wyborcza.pl. Evakuovaní Afghánci z Kábulu, kteří byli přesunuti do centra pro uprchlíky v Podkowa Leśna-Dębak, se otrávili houbami, které nasbírali na kraji tábora. Dva chlapci skončili v nemocnici v kritickém stavu, jeden z nich podstoupil transplantaci jater.

Doporučeno
VIDEO: Polský poslanec chtěl pomoci uprchlíkům na hranicích. S taškou plnou nutných zásob utíkal před pohraničníky VIDEO: Polský poslanec chtěl pomoci uprchlíkům na hranicích. S taškou plnou nutných zásob utíkal před pohraničníky 27. srpna 2021 14:58

To, že šestiletý chlapec v kritickém stavu nakonec podstoupil transplantaci, sdělil médiím ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. I přesto je stav šestiletého chlapce nadále vážný. Jeho pětiletý bratr je stále v kritickém stavu; transplantaci mladšího chlapce zamezuje skutečnost, že má kvůli otravě poškozený nervový systém. S nimi se přiotrávila i jejich sedmnáctiletá sestra, jejíž stav ale tak vážný není.

Domů
Sdílet
Diskuse