Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. srpna 2021 14:58
Čas čtení 1:33
Vojtěch Vanda

VIDEO: Polský poslanec chtěl pomoci uprchlíkům na hranicích. S taškou plnou nutných zásob utíkal před pohraničníky

VIDEO: Polský poslanec chtěl pomoci uprchlíkům na hranicích. S taškou plnou nutných zásob utíkal před pohraničníky
Zdroj: Niels Wenstedt/BSR Agency/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Franciszek Sterczewski, poslanec polského Sejmu, musel utíkat před pohraničníky ve snaze doručit nutné zásoby afghánským uprchlíkům.

Zvláštní situace panuje na hranicích mezi Polskem a Běloruskem. Přesně tam uvízla skupina afghánských uprchlíků, kteří se snažili dostat do Polska a požádat zde o azyl. Místo toho je ale zablokovaly bezpečnostní složky obou států, přičemž skupina uvízla na místě bez základních potravin či léků. Z toho důvodu se opoziční poslanec Franciszek Sterczewski snažil věci doručit osobně, a aby to zvládl, musel s pohraničníky hrát na honěnou.

Doporučeno
VIDEO: Takto vypadá zoufalství. Den po útocích v Kábulu se stále u letiště tísní tisíce Afghánců utíkajících před Tálibánem VIDEO: Takto vypadá zoufalství. Den po útocích v Kábulu se stále u letiště tísní tisíce Afghánců utíkajících před Tálibánem 27. srpna 2021 11:49

O tom, jak se politik snažil dostat k uprchlíkům, informoval web Wyborcza.pl. Kemp museli afghánští uprchlíci rozbít kousek od vesnice Usnarz Górny asi 56 kilometrů od Bělostoku. Polská policie na své straně hranice rozestavěla vozidla, na místo byla povolána i armáda a společně nechtějí pustit uprchlíky do země. V pondělí dokonce oznámil ministr obrany Mariusz Błaszczak, že se na místě hranice s Běloruskem postaví dva a půl metru vysoký plot.

Domů
Sdílet
Diskuse