Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Heineken.
3. září 2021 15:00
Čas čtení 0:43
Sponzorovaný obsah

Podpoř současné umění a získej unikátní malbu českých výtvarníků

Podpoř současné umění a získej unikátní malbu českých výtvarníků
Zdroj: Heineken
KULTURA
Uložit Uložené

Čeští výtvarníci draží svá díla, aby pomohli současnému umění.

Tři české výtvarníky inspirovala ochucená piva Desperados k vytvoření unikátních maleb. Ty teď můžeš vidět v prostorách kulturního HUBu Pekárna na pražské Letné. Do 9. září probíhá také online dražba děl, jejíž výtěžek půjde na podporu Nadace pro současné umění Praha. Do dražby se prostřednictvím portálu Aukro.cz můžeš zapojit taky.

Desperados
Zdroj: Heineken
Chci dílo Vladimíra Strejčka

Umělecká díla výtvarníků Vladimíra Strejčka, Karla Cettla a Marka Kulhavého, která v rámci projektu vznikla, spojují netradiční materiály i techniku tvorby. Vznikala totiž na plexisklo, reverzně a celý proces tvorby zaznamenávala kamera. Naživo si je můžeš prohlédnout až do 10. září v letenské Pekárně – kulturním HUBu s dvěma galeriemi na adrese Dukelských hrdinů 500/25a, Praha 7.

Desperados
Zdroj: Heineken
Chci dílo Máry Čmáry

Všechna tři díla jsou dražena prostřednictvím portálu Aukro.cz. Přihazovat je možné do 9. září do 20:19. Celý výtěžek dražby půjde na podporu Nadace pro současné umění Praha.

Desperados
Zdroj: Heineken
Chci dílo Karla Cettla

Cílem činnosti NSU Praha je podpora rozvoje současného výtvarného umění jako důležité součásti harmonicky se rozvíjející občanské společnosti. Program nadace je navržen jak k podpoře svobodné, ideologií ani komerčními tlaky neovlivněné tvořivosti individuálních umělců, tak k posílení sociální role výtvarného umění.

HeinekenHeinekenHeinekenHeineken
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse