Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2021 17:24
Čas čtení 2:14
Vojtěch Vanda

VIDEO: Romové z Liberce nabádali k pobodání Okamury. Prý šlo o srandu, policie je vyšetřuje.

VIDEO: Romové z Liberce nabádali k pobodání Okamury. Prý šlo o srandu, policie je vyšetřuje.
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS TOMIO OKAMURA
Uložit Uložené

Video, při němž bývalý zaměstnanec Koalice romských reprezentantů Libereckého kraje vyhrožoval předsedovi SPD Okamurovi pobodáním, se dostalo až k politikovi. Zatímco Okamura jej využil k předvolební propagaci, aktéři hovoří o „srandě“.

„Budeme bojovat proti Okamurovi, takže všichni do boje proti Okamurovi. Vezmeme si nože a budeme ho bodat,“ uvedl během živého vysílání na Facebooku s jídelním nožem v ruce Ladislav Mártha, nyní bývalý zaměstnanec Koalice romských reprezentantů Libereckého kraje. Reagoval tak na sněmovní projev předsedy SPD Tomia Okamury, který se chtěl zasadit o omezení pomoci v hmotné nouzi „nepřizpůsobivým“.

Policie jeho výrok nyní vyšetřuje jako nebezpečné vyhrožování. Aktéři, kteří byli zachyceni na videu, ale podle Deníku N uvádí, že se nejednalo o výhružku, nýbrž o srandu a že Mártha není žádný násilník. Koalice romských reprezentantů Libereckého kraje se nicméně od výroků Márthy distancovala.

Doporučeno
PŘEHLED K VOLBÁM: Kdy se konají, kdo kandiduje a jak si vyřídit voličský průkaz PŘEHLED K VOLBÁM: Kdy se konají, kdo kandiduje a jak si vyřídit voličský průkaz 6. září 2021 14:56
Domů
Sdílet
Diskuse