Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2021 12:23
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Babiš reportérům BBC odmítl odpovědět na otázky o Pandora Papers. Novináře premiérova ochranka hrubě odstrčila

VIDEO: Babiš reportérům BBC odmítl odpovědět na otázky o Pandora Papers. Novináře premiérova ochranka hrubě odstrčila
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
POLITIKA ANDREJ BABIŠ PANDORA PAPERS
Uložit Uložené

„Sledujete mě celý den a nežádali jste se o povolení,“ bránil se premiér.

Vody internetu v neděli večer rozvířily zprávy o údajných nekalých praktikách premiéra Andreje Babiše (ANO), který měl podle globálního projektu Pandora Papers prát peníze přes tzv. offshorové firmy. Za nezdaněných 400 milionů pak prý nakoupil nemovitosti na francouzské riviéře, na což se premiéra dotazovali i reportéři ze zahraničního zpravodaje BBC.

Pane Babiši, posílali jsme vám žádost o rozhovor,oslovili reportéři premiéra. Ten s nimi ovšem odmítl komunikovat, neboť prý nepožádali o povolení jej natáčet a když zahraniční tým neustupoval, rozhodla se zakročit i Babišova ochranka a jednoho z reportérů silou odstrčila.

Doporučeno
Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy Pandora Papers: Premiér Babiš si podle uniklých dokumentů poslal 400 milionů korun přes offshorové firmy 3. října 2021 19:54
Domů
Sdílet
Diskuse