Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2021 15:37
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

Tisíc korun za hlas pro ANO? Policie dostala oznámení o údajném kupčení s hlasy

Tisíc korun za hlas pro ANO? Policie dostala oznámení o údajném kupčení s hlasy
Zdroj: TASR/Marko Erd
NEWS HNUTÍ ANO VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

O případu informoval server Romea.cz. Lidem na ubytovně prý bylo nabízeno 1 000 korun za hlas pro hnutí ANO.

Policie se během volebních dnů setkala nejen s porušováním protiepidemických opatření, ale došlo mimo jiné na nahlášení bomby a prošetřuje se také oznámení o údajném kupčení s hlasy. K tomu mělo dojít v ubytovně ve Slaném na Kladensku.

„Policisté přijali dnes oznámení, které se týkalo možného podezření s ,kupčením' s volebními hlasy v jednom z obvodů na Ostravsku. Nyní zjišťujeme všechny informace a okolnosti,“ informovali v sobotu policisté na Twitteru.

Doporučeno
ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš 9. října 2021 8:00

Portál Romea.cz informoval, že na místě bylo lidem nabízeno 1 000 korun za hlas pro hnutí ANO. „Minulý týden v pátek přišli na ubytovnu dva lidé, Rom a muž z majority. Nabízeli za každý hlas tisíc korun a správci ubytovny nabízeli 50 tisíc, za to, že dohodne s obyvateli ubytovny hlasy pro hnutí ANO,“ řekl pro web ředitel organizace Romodrom Nikola Taragoš. 

Domů
Sdílet
Diskuse