Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2021 12:38
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman je opět v nemocnici. Není jasné, zda je při vědomí

Miloš Zeman je opět v nemocnici. Není jasné, zda je při vědomí
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Hospitalizován bude v Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Aktualizace 14:45 – Článek byl aktualizován po brífinku ředitele nemocnice Miroslava Zavorala.

Prezident Miloš Zeman zamířil opět do nemocnice. Ze zámku v pražských Lánech dnes odjela sanitka doprovázená vládními limuzínami. Zeman byl hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Ředitel nemocnice a prezidentův ošetřující lékař Miroslav Zavoral po druhé hodině odpoledne přinesl vyjádření ke zdravotnímu stavu prezidenta.

„Důvodem hospitalizace jsou komplikace, které provázejí jeho chronické onemocnění, pro které je u nás léčen,“ uvedl. „My přesně známe diagnózu, tím způsobem jsme schopni zacílit léčbu tak, jak má vypadat,“ dodal. Co přesně ale Zemanovi je, nesdělil. Zavoralovi prý nemá od Zemana povolení komentovat přesnou diagnózu. Lékař jen řekl, že je prezident v péči odporníků.

Doporučeno
Zeman nedal souhlas sdělit veřejnosti přesnou diagnózu, nyní je podle lékaře v péči odborníků Zeman nedal souhlas sdělit veřejnosti přesnou diagnózu, nyní je podle lékaře v péči odborníků 10. října 2021 14:07

Prezidentův mluvčí Ovčáček převoz do nemocnice okomentoval na Twitteru. „Prezident republiky Miloš Zeman na základě doporučení svého ošetřujícího lékaře prof. Miroslava Zavorala vyslovil souhlas s hospitalizací v Ústřední vojenské nemocnici v Praze,“ uvedl.

Doporučeno
Zeman na zámku v Lánech přijal Babiše, premiér po schůzce odjel a nijak ji nekomentoval Zeman na zámku v Lánech přijal Babiše, premiér po schůzce odjel a nijak ji nekomentoval 10. října 2021 12:14

Podle záběrů z příjezdu do nemocnice, které zveřejnil server Novinky, nebylo jasné, zda je prezident při vědomí. Měl zřejmě zavřené oči a hlavu mu museli podpírat.

Zdravotní stav prezidenta Zemana je v posledních dnech a týdnech hojně diskutovaných tématem. Údajně jej trápí problémy s játry. 

V neděli kolem 11:00 Zeman v Lánech přijal premiéra Andreje Babiše, ten však po konci schůzky odjel beze slova.

Domů
Sdílet
Diskuse