Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2021 17:47
Čas čtení 1:19
Martin Mičuda

Mercedes-Benz nabízí třídu C už i v plug-in hybridní verzi s pozoruhodným dojezdem a nabíjením

Mercedes-Benz nabízí třídu C už i v plug-in hybridní verzi s pozoruhodným dojezdem a nabíjením
Zdroj: Daimler
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ
Uložit Uložené

První plug-in hybrid nové třídy C nese označení C 300e.

Třída C je stále relativně žhavou novinkou značky Mercedes-Benz, která si již mezitím našla první zákazníky i na našem trhu.

Přestože portfolio nabízených motorizací bylo poměrně široké již v době vstupu do prodeje, teprve nyní automobilka ze Stuttgartu představuje první plug-in hybridní verzi.

Doporučeno
Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou 26. října 2021 9:30

Nové C 300e je dostupné v obou karosářských provedeních, aktuálně přitom zastupuje vůbec nejvýkonnější variantu.

O pohon se totiž stará 2litrový benzinový agregát o výkonu 150 kW/204 koní a 320 Nm, sekunduje mu však ještě elektromotor s výkonem dalších 95 kW/129 koní a 440 Nm. Systémový výkon soustavy je tedy až 230 kW/313 koní a 550 Nm.

Zajímavostí je, že poháněna jsou výhradně zadní kola, motory proto nemají podělené jednotlivé nápravy. C 300e dokáže akcelerovat na stovku za 6,1 vteřiny, maximálka je přitom 245 km/h.

Mercedes-Benz, trieda C, C 300e,
Zdroj: Daimler
Domů
Sdílet
Diskuse