Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2021 16:17
Čas čtení 1:40
Adrián Lukáč

Red Bull nezaplatí Verstappenovu pokutu. Max si ji bude muset zaplatit sám a dělá si z toho legraci

Red Bull nezaplatí Verstappenovu pokutu. Max si ji bude muset zaplatit sám a dělá si z toho legraci
Zdroj: Getty Images/Pool
SPORT
Uložit Uložené

Z pokuty pro Verstappena si utahuje Vettel i Hamiltonův inženýr.

Poradce Red Bullu, Helmut Marko, se vyjádřil, že Red Bull nepomůže svému pilotovi se zaplacením pokuty 50 tisíc eur, kterou v sobotu obdržel od komisařů. Nizozemský závodník si ji bude muset zaplatit sám. Max Verstappen tvrdí, že pokuta je vysoká, ale zároveň si z toho dělá legraci. Doufá, že komisaři budou mít pěknou večeři s hodně drahým vínem a dodává, že by ho mohli pozvat také.

Drahá večeře pro komisaře, méně FIFA bodů pro Verstappena

V sobotu se komisaři Formule 1 se postarali o další kuriózní rozhodnutí. Téměř celý den vyšetřovali a nakonec potrestali Maxe Verstappena, který se nevědomky dostal do problémů.

Nizozemský pilot po páteční kvalifikaci vystoupil ze svého monopostu a rukou nejprve přeměřil své zadní křídlo a následně i Hamiltonovo. Takové situace nejsou vůbec neobvyklé a specialistou na zkoumání cizích monopostů byl v posledních letech Sebastian Vettel, který si mnohokrát poohlížel monoposty svých konkurentů, přičemž se jich různě dotýkal nebo je dokonce posunul, za což si vysloužil i vtipnou přezdívku „Inspector Seb“.

Verstappen se hájil tím, že nikdy takové jednání nevyšetřovali ani netrestali, v čemž mu dali komisaři za pravdu. Přesto mu napařili pokutu ve skutečně netradiční výši 50 tisíc eur.

Domů
Sdílet
Diskuse