Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2021 19:38
Čas čtení 0:40
Radim Šlechta

Pelé, jedna z největších legend fotbalu, je v nemocnici. Kvůli rakovině tlustého střeva podstupuje chemoterapii

Pelé, jedna z největších legend fotbalu, je v nemocnici. Kvůli rakovině tlustého střeva podstupuje chemoterapii
Zdroj: Unsplash/Agência Brasil/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Po tom, co se Pelé v září podrobil operaci nádoru tlustého střeva, je znovu hospitalizován. Podle mluvčí nemocnice je ale ve stabilizovaném stavu.

Legendární fotbalista Pelé byl dnes hospitalizován, kvůli rakovině tlustého střeva podstupuje chemoterapie. Stanici CNN informaci potvrdila mluvčí nemocnice v Sao Paulu. Podle ní je stabilizován a brzy se z nemocnice zase vrátí. Poté bude pokračovat v domácí formě léčby. 

Doporučeno
Jake Paul se v ringu znovu pobije s bývalým šampionem UFC. Soupeř za knockout dostane bonus 500 tisíc dolarů Jake Paul se v ringu znovu pobije s bývalým šampionem UFC. Soupeř za knockout dostane bonus 500 tisíc dolarů 7. prosince 2021 10:10

Legendární útočník, kterému je v současnosti již 81 let, se podrobil operaci nádoru na tlustém střevě již v během září. Ten lékaři objevili při běžné prohlídce. Po zákroku fotbalista opustil po několika dnech jednotku intenzivní péče a přibližně po měsíci byl z nemocnice propuštěn.

„Dobrá nálada je nejlepší lék a té mám dostatek. Nemůže to být jinak. Dostalo se mi tolik náklonnosti, že mé srdce naplnil vděk. Děkuji celému úžasnému personálu nemocnice Alberta Einsteina!“ napsal po své operaci Pelé na Instagram.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pelé (@pele)

Pelé má za sebou tři vítězná mistrovství světa. Na hřiště nastoupil již v roce 1958 a fotbalovou legendou je ještě dlouho poté, co odešel do důchodu. V roce 2000, když bylo Pelému 60 let, jej FIFA jmenovala nejlepším fotbalovým hráčem století.

Domů
Sdílet
Diskuse