Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2021 7:00
Čas čtení 5:37
Tereza Šnajdrová

Willow Smith: Úspěšná umělkyně, která ovládla TikTok a otevřeně promlouvá o bisexualitě, polyamorii i úzkostech

Willow Smith: Úspěšná umělkyně, která ovládla TikTok a otevřeně promlouvá o bisexualitě, polyamorii i úzkostech
Zdroj: Nicholas Hunt/Getty Images
OSOBNOSTI WILL SMITH
Uložit Uložené

Willow Smith se stala hlasem generace Z. Otevřeně mluví o duševním zdraví, polyamorii, bisexualitě i dalších palčivých tématech, které tě pravděpodobně zajímají.

Willow Smith, dcera hollywoodského herce Willa Smitha, se stala hlasem generace Z. Mladé motivuje k tomu, aby pečovali o své duševní zdraví, otevřeně hovoří o svojí bisexualitě a polyamorii a nebojí se žádného tématu, kterému se jiní vyhýbají. Mladá Američanka je také nadaná hudebnice a není se proto čemu divit, že právě její skladby tento rok ovládly oblíbenou sociální síť TikTok. Proč je Willow Smith tak populární? Odpověď najdeš v našem článku.

Doporučeno
Dcera Willa Smithe před svou matkou promluvila o tom, že je polyamorní Dcera Willa Smithe před svou matkou promluvila o tom, že je polyamorní 29. dubna 2021 22:20

Tiktokové hity a tisíce mladých slečen, které našly pochopení

Willow Smith se hudbě věnuje už od útlého věku. Svoji první skladbu Whip My Hair vydala v roce 2010, když jí bylo pouhých 10 let. Ač se jednalo o její první hudební počin, s písní ihned bodovala po celém světě, vysloužila si 11. místo v žebříčku Billboard Hot 100 a dokonce i nominaci na video roku v anketě BET Awards 2011. Hned o rok později se Willow na tento úspěch pokusila navázat se skladbou 21st Century Girl, která stále bavila, ale žádný velký poprask nezpůsobila.
 
Když pak mladá zpěvačka vydala 6. října 2011 singl Fireball, který nazpívala spolu s raperkou Nicki Minaj, zažila zklamání. Tenhle počin příliš nezaujal, v žebříčcích se neumístil a Willow se začínala obávat, jak fanoušci přijmou její debutové album Knees and Elbows, které mělo vyjít v dubnu 2012. Strach z neúspěchu si vybral svou daň, zpěvačka desku nikdy nevydala a raději přesedlala na jiný žánr. S DJ Fabrega založila duo Melodic Chaotic, ale ani s ním nebyla příliš úspěšná a rozhodla se proto vrátit se k tomu, co jí baví – ke kytaře a písních o duševním zdraví.
 
Psal se rok 2015 a Willow konečně vydala debutové album s názvem Ardipithecus, na němž se nachází i hit Wait a Minute!. „Ardipithecus Ramidus je vědecké označení pro první kosti hominidů, které byly nalezeny na Zemi. Právě po nich jsem chtěla pojmenovat svoje album, protože písně na něm jsou takové kopání do hloubky svého srdce, nacházení kousků mého prastarého já a vyprávění příběhů, řekla tehdy hrdá Willow.
 
Následně vydala alba The 1st, WILLOW, THE ANXIETY a lately I feel EVERYTHING. Právě s tím posledním sklidila největší úspěch, ale díky sociální sítí TikTok vynikla i její další tvorba. Mladé dívky si zamilovaly skladbu Wait a Minute!, v níž se zpěvačka zpovídá ze zlomeného srdce, ale také melancholickou píseň Time Machine z desky WILLOW a jak už víme, pokud se něco stane virálním na TikToku, najde si to miliony posluchačů po celém světě, což se stalo i v tomto případě.
 
Pokud si nyní otevřeš TikTok, zaručeně v prvních 10 videích uslyšíš skladbu F**CK You, transparent soul, na níž Willow spolupracovala s Travisem Barkerem nebo Meet Me At Our Spot, která má na Spotify dokonce více než 234 milionů poslechů. Dcera Willa Smithe má to štěstí, že jí TikTok miluje a její kariéra se konečně setkala s úspěchem, který si zaslouží.

Boj s úzkostí a panickými atakami

Willow se těší velké oblibě nejen díky trendy melodiím, ale také díky textům, v nichž se vyzpívává z psychických problémů, úzkostí a panických atak. Téma duševního zdraví je pro ni velmi důležité a sama zpěvačka otevřeně přiznává, že bojuje s nejrůznějšími problémy.
 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107995 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse