Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 8:14
Čas čtení 1:09
Daniel Mikolášik TASR

Mariah Carey se svým vánočním hitem dosáhla nového historického rekordu. Vydělala na něm už desítky milionů dolarů

Mariah Carey se svým vánočním hitem dosáhla nového historického rekordu. Vydělala na něm už desítky milionů dolarů
Zdroj: Flickr/NRK P3/volně k užití
HUDBA VÁNOCE
Uložit Uložené

Skladba jí na tantiémách vynesla už přes 60 milionů dolarů.

Americká zpěvačka Mariah Carey, „královna Vánoc“, stále kraluje rozhlasovým vlnám. Její aktuálně všudypřítomný vánoční hit All I Want for Christmas Is You se tento týden vrátil na vrchol žebříčku Billboard Hot 100 a stal se první písní v historii, která se dostala na špici této prestižní americké hitparády ve třech různých letech. Ve středu o tom informovala tisková agentura DPA.

Doporučeno
KVÍZ: Kdo daroval Harrymu neviditelný plášť a co mu poslal pod stromeček Dursleyovi? KVÍZ: Kdo daroval Harrymu neviditelný plášť a co mu poslal pod stromeček Dursleyovi? 24. prosince 2021 10:30

Zpěvaččiny desetileté děti, dvojčata Monroe a Moroccan, které má s bývalým manželem Nickem Cannonem, ji na počest tohoto úspěchu ráno vzbudily konfetami. Uvedla to v hlasovém vzkazu na Twitteru samotná Carey, interpretka a skladatelka, která je držitelkou hudebních cen Grammy.


Píseň All I Want for Christmas Is You (Všechno, co na Vánoce chci, jsi ty) složila spolu s Walterem Afanasieffem, který ji i produkoval. Skladba však nemohla být do žebříčku Billboard Hot 100 zařazena v roce 1994, ve kterém původně vyšla, jelikož nebyla komerčně dostupná jako singl.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mariah Carey (@mariahcarey)

Toto pravidlo se nakonec změnilo a nyní se píseň už každoročně (od roku 2012) vrací do zmiňované popové hitparády amerického časopisu Billboard. Poslední tři roky (2019, 2020 a 2021) se přitom hit dostal na první příčku tohoto žebříčku.


Píseň této 52leté zpěvačce údajně vynesla na tantiémách už přes 60 milionů dolarů a magazín Billboard ji označil za nejlepší vánoční píseň všech dob. Když se právě rozbíhalo letošní vánoční období, Americká asociace nahrávacího průmyslu (RIAA) udělila skladbě tvz. diamantový statut a uznala ji za první sváteční skladbu, které se v USA prodalo přes deset milionů nosičů.


„Tato oblíbenost mé písně mě nikdy nepřestane udivovat a mé srdce to naplňuje spoustou emocí,“ napsala Carey v prohlášení. „Žasnu, že píseň All I Want for Christmas is You přetrvala různé éry hudebního průmyslu,“ dodala zpěvačka.

Domů
Sdílet
Diskuse