Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
30. prosince 2021 v 7:58
Čas čtení 0:41
Ilona Hobzová

KORONAVIRUS: Ve středu přibylo 6145 nově nakažených, počet obětí již překročil 36 tisíc

KORONAVIRUS: Ve středu přibylo 6145 nově nakažených, počet obětí již překročil 36 tisíc
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet hospitalizovaných osob opět klesl.

Za středu přibylo v České republice 6145 nových případů nákazy koronavirem. Je to zhruba o 1500 méně než před týdnem. Laboratoře provedly téměř 40 tisíc PCR a 14 200 antigenních testů. Minulý týden se však PCR testů provedl téměř 90 tisíc. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotnictví.

Doporučeno
Jak se registrovat na třetí dávku očkování? Toto je přehledný návod, jak na to Jak se registrovat na třetí dávku očkování? Toto je přehledný návod, jak na to 29. prosince 2021 v 17:56

V nemocnicích nyní s nemocí covid-19 leží 3363 pacientů, 637 z nich je ve vážném stavu. Počet hospitalizovaných opět klesl. Ještě začátkem prosince bylo v na covidových lůžkách skoro 7 tisíc osob.

Počet zemřelých již překročil 36 tisíc, 35 úmrtí v souvislosti s covidem je evidováno za včerejší den. Po další aktualizaci dat může ale toto číslo ještě narůst. Ve středu se dle Ministerstva  úspěšně vyléčilo 336 lidí.

Za středu bylo vykázáno přes 66 tisíc dávek očkování, více než 6,6 milionu lidí má již očkování ukončené. Posilující dávku dostalo ve středu skoro 55 tisíc osob, celkově 2,3 milionu lidí. 

Registrovat se na třetí dávku očkování mohou už i osoby starší 18 let. Jak na to, si můžeš přečíst v našem článku, kde ti s registrací poradíme.

Domů
Sdílet
Diskuse