Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. ledna 2022 18:33
Čas čtení 0:54
Jakub Paulík

Prezidentka Zuzana Čaputová se poprvé vyjádřila k útoku v Miloslavově. Ve výzvě se obrací hlavně na učitele

Prezidentka Zuzana Čaputová se poprvé vyjádřila k útoku v Miloslavově. Ve výzvě se obrací hlavně na učitele
Zdroj: TASR/AP/Adrian Dennis/Pool Photo via AP
NEWS ÚTOK V MILOSLAVOVĚ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložit Uložené

Děti na Slovensku od pondělí nastupují do škol a prezidentka učitele žádá, aby dávali pozor na vztahy mezi žáky.

Skupina teenagerů v obci Miloslavov na Slovensku 2. ledna opila, zbila a svlékla 11letou dívku. Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se nyní na Facebooku k případu poprvé vyjádřila. „I tento případ nám připomíná, že se naše společnost nachází v mimořádně náročné situaci, kdy je patrný nárůst agresivity a napětí,“ napsala.

Na Slovensku se děti od příštího týdne vracejí do škol, což může podle Čaputové pomoci dětem z duševní nepohody. To však podle ní platí jen za předpokladu, že jsou ve školách v bezpečí. I z toho důvodu ve svém příspěvku píše mimo jiné přímo směrem k učitelům a učitelkám, které vyzývá, aby si všímali vztahů mezi žáky.

Doporučeno
11letá Slovenka a její matka promluvily o brutálním útoku. Dívku opili, zbili a svlékli 11letá Slovenka a její matka promluvily o brutálním útoku. Dívku opili, zbili a svlékli 6. ledna 2022 9:43

„V této souvislosti bych ráda vyzvala učitelky, učitele a další pracovníky škol, aby zvláštní pozornost věnovali sociálním vztahům ve školním prostředí. Aby si všímali projevů šikany či nenávisti, před kterými si nikdy nemůžeme zakrývat oči a kterým je třeba věnovat náležitou systematickou a zejména preventivní pozornost,“ zdůraznila.

Případ v Miloslavově aktuálně policie kvalifikovala jako loupež, ale upozornila na to, že v průběhu vyšetřování může dojít ke změně. 

Skupina teenagerů, která zbila 11letou Slovenku, údajně v Miloslavově terorizuje mládež více než dva roky. Setkávají se v bývalých budovách družstva. Celý útok si 14, 15 a 16letí teenageři natáčeli na své telefony. Ti prý podobným způsobem na dítě zaútočili i v minulosti. Svědkyně útoku řekla, že oběť fotografovali i bez spodního prádla.

Domů
Sdílet
Diskuse