Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2022 21:58
Čas čtení 0:34
Jakub Paulík

Pád skály v Brazílii si vyžádal nejméně 7 obětí, desítky dalších lidí jsou zraněny

Pád skály v Brazílii si vyžádal nejméně 7 obětí, desítky dalších lidí jsou zraněny
Zdroj: Wikimedia/Ana Di Tullio/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI BRAZÍLIE
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Vše se stalo během několika sekund.

Při plavbě po brazilském jezeře Lago de Furnas v sobotu zemřelo nejméně 7 lidí, kteří zahynuli poté, co na jejich loď spadl kus skály, informuje BBC. Všechny oběti se pravděpodobně plavily na stejném člunu. Šlo prý o skupinu členů rodiny a přátel, přičemž se mezi nimi nacházel i 10letý chlapec.

Doporučeno
VIDEO: Náklaďák v Číně zůstal tři dny zaseknutý nad útesem VIDEO: Náklaďák v Číně zůstal tři dny zaseknutý nad útesem 9. ledna 2022 7:32

Jak je vidět na videu turistů, pád skály na loď byl náhlý a neočekávaný, a tak prakticky nebylo možné, aby před ním lidé v nejbližším člunu unikli. I když jedna žena na záběru křičela, že se část útesu brzy zhroutí, nedalo se nic dělat.

Podle zjištění reportérů několik dní před tragédií v brazilském státě Minas Gerais vydatně pršelo, což zvýšilo pravděpodobnost, že se z útesů mohou ulomit kusy skály. Mezi turisty, kteří se v době incidentu nacházeli na místě, je 32 zraněných a tři jsou stále pohřešovaní. Jezero proto nadále prohledávají záchranné složky.

Domů
Sdílet
Diskuse