Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
9. ledna 2022 7:32
Čas čtení 0:41
Tímea Krauszová

VIDEO: Náklaďák v Číně zůstal tři dny zaseknutý nad útesem

VIDEO: Náklaďák v Číně zůstal tři dny zaseknutý nad útesem
Zdroj: Unsplash/Jeremy Bezanger/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Řidič a spolujezdec jsou v pořádku.

Nákladní automobil zůstal viset nad stometrovým útesem poté, co řidič postupoval podle pokynů GPS navigace. Ta ho navedla na příliš úzkou cestu, a když se pokusil vycouvat, část auta uklouzla z vozovky. Náklaďák rozvážel zboží v čínské provincii Šen-si, řidiči se podařilo včas zachránit. Nehoda se stala na Nový rok, informuje Daily Mail.

Doporučeno
V Pardubicích byl nalezen v kontejneru novorozenec, přežil mrazivou noc. Případem se již zabývá policie V Pardubicích byl nalezen v kontejneru novorozenec, přežil mrazivou noc. Případem se již zabývá policie 8. ledna 2022 20:07

Video, ze kterého tuhne krev

Na videu, které zveřejnila také britská stanice BBC, je vidět, jak přední část kamionu visí přes útes. Auto prorazilo zábradlí a vypadá tak, že se každou chvíli sesune do sto metrů hluboké propasti pod ním.

Řidič se do této situace dostal kvůli nesprávným pokynům navigace. Navedla ho na příliš úzkou cestu. Pokusil se vycouvat, aby se vrátil a zvolil jinou trasu, ale manévr mu nevyšel. Nakonec auto zůstalo takto zaklíněno až tři dny. Řidič i spolujezdec z kabiny vylezli a vůz se nakonec podařilo záchranným jednotkám vytáhnout zpět na silnici. Přivázali ho k jednomu ze svých vozů a pomalu vytáhli zpět na silnice, které byly dostatečně široké.

Cestu museli uzavřít, od 4. ledna je znovu průjezdná.

Domů
Sdílet
Diskuse