Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 10:04
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Fotbalista zachránil život svému soupeři, který během zápasu dostal infarkt

Fotbalista zachránil život svému soupeři, který během zápasu dostal infarkt
Zdroj: Wikimedia Commons/Copa2014.gov.br/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Ousmane Coulibaly zkolaboval přímo před brankou.

Hrdinou zápasu katarské ligy, během nějž se proti sobě postavily týmy Al-Rayyan SC a Al-Wakrah SC, se stal fotbalista James Rodríguez. Ten si totiž v závěru prvního poločasu všiml, že jeho soupeř z týmu Wakrah zkolaboval a leží přímo u branky. Rodríguez ani chvíli neváhal a protihráči poskytl první pomoc, čímž mu zachránil život, informuje Unilad.

Doporučeno
Austrálie zrušila Novaku Djokovićovi víza Austrálie zrušila Novaku Djokovićovi víza 14. ledna 2022 8:20

Rodríguez si v závěru prvního poločasu všiml, že jeho soupeř Ousmane Coulibaly leží u branky a bojuje o život. Okamžitě k němu přispěchal, hlavu mu dal do pozice, v níž Coulibaly mohl dýchat a uklidňoval ho, dokud na místo nedorazil lékařský tým. Právě tímto manévrem protihráči, který během zápasu dostal infarktzachránil život.

Během sobotního zápasu QNB Stars League mezi Al-Rayyanem a Al-Wakrahem utrpěl Ousmane Coulibaly srdeční infarkt, který si vyžádal zásah lékařského a sanitního týmu,“ vyjádřila se k incidentu liga.

Domů
Sdílet
Diskuse