Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2022 16:21
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Česká hokejová reprezentace nezvládla úvod olympiády a prohrála s Dánskem 1:2

Česká hokejová reprezentace nezvládla úvod olympiády a prohrála s Dánskem 1:2
Zdroj: TASR/AP
SPORT ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Papírově nejlehčí soupeř ve skupině B přehrál českou reprezentaci, která pokračuje v mizérii.

Česká republika nevkročila do olympijského turnaje v hokeji správnou nohou. Reprezentace musela skousnout první historickou porážku v základní hrací době od papírově slabšího Dánska v poměru 1:2. Dánové získali i s trochou štěstí první třetinu dvěma góly, jedinou branku českého týmu zařídil kapitán Roman Červenka.

Doporučeno
České hokejistky prohrály i s Japonskem po nájezdech a ve čtvrtfinále se postaví USA České hokejistky prohrály i s Japonskem po nájezdech a ve čtvrtfinále se postaví USA 8. února 2022 14:30

Česká reprezentace nezačala špatně. Úvodních deset minut na hřišti dominovala, hýřila aktivitou a nepouštěla Dány do akce. Jenže to by nesměla přijít 12. minuta první třetiny, kdy se šťastná střela Lauridsena několikrát odrazila a spadla za Hrubcova záda po odrazu z hole Vladimíra Sobotky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Hokejisté, kteří nastoupili s dresy se státním znakem, poté ztratili koncentraci, nechávali se často přetlačit fyzicky silně hrajícím soupeřem a také nedokázal proměňovat šance, které si vytvořil. Přestože jej v zápase přestřílel v poměru 40:17, z druhého gólu se znovu radovali Dánové. Ve vlastním oslabení ujel českým obráncům Nielsen, kterého podrazil Jeřábek a dánský útočník v následném nájezdu našel způsob, jak Hrubce překonat.

Naděje a zmar

Druhou třetinu Češi znovu otevřeli aktivně; nezbývalo jim totiž nic jiného, než se pokusit první historickou prohru v základní hrací době se skandinávským outsiderem zvrátit. Jiskrou naděje byla hezky umístěná střela Romana Červenky, kterou konečně překonal famózně chytajícího Dahma. To byla ale poslední pozitivní událost zápasu pro Česko. Dánové houževnatě ubránili hubený jednobrankový náskok a získali první tři body do tabulky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Ve skupině B, před zápasem Česko – Dánsko, již vystoupili druhé dva týmy, tedy Rusko se Švýcarskem. Výběr Sborné dokázal porazit Švýcary nejmenším rozdílem 1:0, což znamená, že se po prvním kole ujal vedení v tabulce. Za nimi následují Dánové, poté Češi a poslední jsou Švýcaři bez vstřeleného gólu.

Další zápas českého týmu proběhne 11. února od 9:40, kdy se postaví Švýcarsku, Rusko pak vyzve o den později ve 14:10.

Domů
Sdílet
Diskuse