Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Evisions.
15. února 2022 12:45
Čas čtení 1:04
Sponzorovaný obsah

Bentley míří vstříc zelené budoucnosti

Bentley míří vstříc zelené budoucnosti
Zdroj: Evisions
TECH BENTAYGA BENTLEY
Uložit Uložené

Bentley o zelené budoucnosti jen nemluví, ale aktivně se na ní podílí.

První kroky k zelené budoucnosti už má značka za sebou. Aby ale dosáhla svých neskromných cílů, čeká ji ještě dlouhá cesta. Přečtěte si, jaká je nejnovější vize luxusní britské automobilky.

Beyond100 je cestou k udržitelnější budoucnosti

V roce 2020 představilo Bentley skoro až megalomanský plán Beyond100, který značce vytyčil vskutku neskromný cíl – stát se lídrem v oblasti udržitelné luxusní mobility.

Milovníci tradičních spalovacích motorů budou muset zamáčknout slzu. Bentley chce od roku 2026 nabízet pouze plug-in hybridní vozidla a od roku 2030 výhradně elektromobily.

První elektrobentley do roku 2025

U příležitosti svého 100letého výročí představilo Bentley podobu prvního elektromobilu EXP 100 GT. Jeho uvedení na trh by se fanoušci měli dočkat v roce 2025.

Bentayga Hybrid jako první krok

Řidiči si ještě počkají, než EXP 100 GT vyjede z továrny v Crewe. První ochutnávka udržitelného automobilového průmyslu v podání Bentley je ale už od roku 2018 na světě. Bentayga Hybrid je první plug-in hybrid od Bentley, který brázdí nejen britské silnice. A v roce 2021 jeho šlépěje následoval nový model Flying Spur Hybrid.

Bentley se pyšní certifikátem neutrální uhlíkové stopy

Rodištěm modelů Bentayga Hybrid a Flying Spur Hybrid se stala právě továrna v Crewe, která získala certifikát neutrální uhlíkové stopy. Komplex ocenila organizace Carbon Trust, která pomáhá velkým společnostem na cestě za snižováním produkce emisí.

Doporučeno
Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovou loď značky Bentley. Má nejpokročilejší systém sedadel v autě na světě Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovou loď značky Bentley. Má nejpokročilejší systém sedadel v autě na světě 24. srpna 2023 10:00

Továrna v Crewe využívá energie z obnovitelných zdrojů, což zajišťuje, že při výrobě vozů dochází k minimálnímu vypouštění škodlivých emisí do ovzduší.

Práce na udržitelnějším automobilovém průmyslu pro Bentley ale zdaleka nekončí. Překlopit výrobu tradičních spalovacích motorů na výrobu elektroaut si vyžádá čas a úsilí. Už samotná snaha je ale důvodem, proč dát Bentley zelenou.

Domů
Sdílet
Diskuse