Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2022 11:30
Čas čtení 4:28
Radim Šlechta

Vybrali jsme 6 nejlepších českých i zahraničních hororových podcastů

Vybrali jsme 6 nejlepších českých i zahraničních hororových podcastů
Zdroj: New Line Cinema
PODCASTY PODCASTY
Uložit Uložené

Přinášíme seznam nejlepších hororových podcastů.

V angličtině i v češtině najdeš na streamovacích platformách pořady, které ti naženou husí kůži, a pokud miluješ horory, určitě tě nadchnou stejně jako nás. Abychom ti usnadnili hledání, vybrali jsme pro tebe šest podcastů, které ti dlouhé bezesné noci dokáží ještě prodloužit, a po kterých budeš lampičku na nočním stolku zhasínat jen velmi neochotně.

Výběr podcastů ti chceme přinášet pravidelně. Pokud existuje téma nebo žánr, o němž si myslíš, že bychom měli napsat, dej nám o něm vědět buď do komentářů nebo přímo do zpráv.

1. Klekání

Nejspíš jeden z nejznámějších českých hororových podcastů, který žádnému fanouškovi tohoto žánru neunikl. Pokud by se to ale přeci jen stalo, raději jsme jej zařadili hned na začátek našeho seznamu. Klekání je na podcastové scéně již od roku 2019 a kromě hororů potěší také milovníky pohádek, sci-fi, fantasy nebo klasické folklórní mytologie. 

„Svět kolem nás je strašidelné místo. Tak strašidelné, že je na život v něm občas třeba trénovat z bezpečí našich sluchátek,“ stojí na webových stránkách podcastu. Za epizodami, které obvykle trvají pod 30 minut stojí Kristýna Hladíková, Václav Urbánek a Tomáš Sobel, kterého možná znáš z marketingového podcastu Vaše jméno, vaše značka.

Doporučeno
Nejsi v „delulu“? Nová epizoda Love is on the air odhaluje, jak poznat delusionship | Podcast Nejsi v „delulu“? Nová epizoda Love is on the air odhaluje, jak poznat delusionship | Podcast 20. září 2023 13:00

Klekání vzniká za podpory vlastních fanoušků. Autoři podcastu nabízí možnost podpořit je v tvorbě nákupem kalendáře nebo plakátů k jednotlivým epizodám v jejich „strašidelném krámu“. Tematicky se podcast většinou drží standardních hororových motivů a jak jsme již naznačili, často vychází z folklórních mýtů, které nám možná trochu chybí i na české filmové scéně. Pokud máš tedy dost strašidelných klaunů, démonů a zombie, Klekání ti ukáže nový, neotřelý způsob, jak lze horory pojmout.

2. Neklid

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 110833 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse