Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2022 v 18:09
Čas čtení 0:45
Tereza Patočková

Válek: Rozvolňujeme! Během dubna možná odložíme respirátory úplně

Válek: Rozvolňujeme! Během dubna možná odložíme respirátory úplně
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na Twitteru oznámil, že od 14.3 budou lidé moci odložit respirátory všude kromě MHD, zdravotnictví a sociálních služeb. Pokud bude situace příznivá, mohli bychom se dočkat úplného odložení na konci dubna.

Nošení respirátorů zůstane od pondělí 14. března povinné jen v hromadné dopravě, zdravotnictví a sociálních službách. Na Twitteru o tom informoval ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Nikde jinde nošení respirátorů povinné nebude.

„Bude-li příznivý vývoj pokračovat, v průběhu dubna odložíme respirátory úplně,“ napsal v příspěvku. V současné době jsou respirátory povinné ve všech veřejných vnitřních prostorech včetně pracovišť a v hromadné dopravě. Právě pouze v MHD, ve zdravotnictví a sociálních službách si je budou lidé muset ještě ponechat. 

Koronavirová situace se v Česku postupně zlepšuje. Dle posledních dat ministerstva zdravotnictví je momentálně na 100 tisíc obyvatel 489 nakažených. V nemocnici s covidem aktuálně leží 2269 lidí. Od začátku epidemie se vyléčilo tři a půl milionu lidí.

V neděli bylo zaregistrováno 2572 nově nakažených osob, což je nejnižší denní přírůstek od začátku roku 2022. V pondělí i v úterý počet nově nakažených přesáhl 10 tisíc.

Doporučeno
V neděli přibylo nejméně nakažených koronavirem v tomto roce V neděli přibylo nejméně nakažených koronavirem v tomto roce 7. března 2022 v 11:26
Domů
Sdílet
Diskuse