Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2022 19:57
Čas čtení 0:48
Ivan Koribanič TASR

VIDEO: V několika městech na Ukrajině se konaly protesty proti okupaci

VIDEO: V několika městech na Ukrajině se konaly protesty proti okupaci
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky
ZAJÍMAVOSTI VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Podle BBC šlo zřejmě o klidné protesty. Objevily se však i zprávy, že na některých z nich zasahovali ruští vojáci.

V několika ukrajinských městech, které již obsadily ruské invazní síly, se v neděli konaly protesty místních obyvatel. Na sociálních sítích se objevily záběry zachycující demonstrace ve městech Cherson, Kachovka, Berďansk či Enerhodar, informuje stanice BBC.

Podle BBC šlo zřejmě o klidné protesty. Objevily se však i zprávy, že na některých z nich zasahovali ruští vojáci. Fotografie zveřejněné na sociálních sítích je zachytily při tom, jak například ve městě Enerhodar zatýkají lidi a rozhánějí davy shromážděných.

Starosta Enerhodaru Dmytro Orlov zároveň ruské síly obvinil z toho, že unesly jeho zástupce Ivana Samojďuka, informuje Ukrinform. „Nevíme, v jakém je stavu... Od včerejšího dne s ním nemáme kontakt,“ řekl Orlov prostřednictvím aplikace Telegram.

Videozáznam pořízený ve městě Berďansk zase zachycuje, jak ruské síly zatýkají a bijí demonstranty. BBC upozorňuje, že pravost záznamu se dosud nedokázalo nezávisle ověřit.

Doporučeno
Radiační situace je přísně sledována. Jakmile se něco mihne nad Evropou, víme to, říká jaderná vědkyně Adéla Chalupová (Rozhovor) Radiační situace je přísně sledována. Jakmile se něco mihne nad Evropou, víme to, říká jaderná vědkyně Adéla Chalupová (Rozhovor) 20. března 2022 7:00

PROTEST VE MĚSTĚ CHERSON


PROTEST VE MĚSTĚ ENERHODAR


PROTEST VE MĚSTĚ BERĎANSK

Domů
Sdílet
Diskuse